ITALIA – Avea 40 de ani şi a murit într-un accident de motocicletă. Organele lui vor salva 6 vieţi. În urma sa plânge soția și o fiică de numai 4 anișori

În ziua fatidică de 12 iulie 2018, Valentin Costel plecase cu motocicleta de acasă. La scurt timp, acesta a fost tamponat de un autoturism. Accidentul deosebit de grav s-a petrecut între Olbia și Cannigione, în Sardinia. Ajunse la faţa locului, cadrele medicale i-au dat puține speranțe de viață românului de doar 40 de ani.

Ieri, marți, 18 iulie, ne scria verișoara sa: „Azi, la ora 2:00, a decedat românul accidentat cu scuterul. Din punct de vedere medical era deja decedat din ziua accidentului dar inima lui încă mai bătea, azi i s-a oprit și inima. Durere mare pentru soție și fiica lor de numai 4 anișori”, scriu cei de la rotalianul.com

Valentin Costel și-a dat sufletul și donat trupul. Încă de când era sănătos, obișnuia să își exprime dorința ca atunci când va muri organele să-i fie donate. Iar când condițiile lui de viață erau disperate, rudele i-au îndeplinit această dorință.

Medicii de la spitalul „Santissima Trinità” din Sassari, unde românul nostru a fost transportat după accident, i-au prelevat inima, plămânii, ficatul și rinichii, în timpul unei operații complexe, a doua de acest gen care a avut loc în Sardinia, relatează Unione Sarda.

Organele lui Valentin Costel, român mort la vârsta de 40 de ani pe o stradă din Italia, vor fi acum transplantate la șase pacienți care așteaptă la Cagliari, Milano și Udine.

loading...

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul rotalianul.com