Vești bune pentru români! Primăria CAPITALEI îţi dă 9.000 de lei dacă îţi cumperi maşina pe benzină sau electrică …

Mă gândeam într-o zi, de unde va lua actualul primar al Capitalei, voturile pentru scrutinul viitor… Am aflat: mamele care au primit tichete de mii de lei, zeci de mii de bucureşteni care au primit biciclete, zeci de mii de persoane cu handicap care au primit bani lună de lună … şi acum … a fost atacată şi “conducta” pensionarilor, cu tichete pentru ochelari, maşini, etc … Mă întreb, să nu zic “CA PROSTUL”, de unde scoate Primăria atâţia BANI?

Îmi fac o injecţie cu COCA, să nu uit COLA, şi nu pot să cred, dar eu sunt primul OM din ROMÂNIA care m-am convins 100%, că actuala PRIMĂRIŢĂ va fi şi URMĂTOAREA!

Primăria Capitalei vrea să ofere 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei pentru achiziţionarea unor autoturisme noi, cu nivel redus de emisii, non-diesel sau electrice, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Constiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care va avea loc săptămâna viitoare. Tichetul se acordă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, scriu cei de la a1.ro

Proiectul de hotărâre este semnat de primarul Gabriela Firea, deşi iniţial el a fost propus de consilierul PMP Lucian Iliescu. El o acuză pe Firea că l-a plagiat şi consideră că ar fi fost corect să păstreze proiectul lui şi să îl modifice prin depunerea unui amendament.

“În scopul îmbunătăţirii calităţi aerului din Capitală, pentru a elimina autovehiculele vechi, cu norme de poluare inferioare, implicate în traficul bucureştean şi pentru a încuraja achiziţia de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – Euro 6, non-diesel şi achiziţia altor mijloace de locomoţie prietenoase cu mediul, non-diesel şi electrice, este necesară derularea proiectului Program de simulare a
eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere desfăşurat sub forma unui program propriu al municipalităţii”, se arată în proiectul de hotărâre.

loading...

Anul trecut, prin programul Rabla Clasic au fost scoase din circulaţie aproape 7.500 de autovehicule vechi prin achiziţia autovehiculelor noi Euro 6, însă în Bucureşti se impune intensificarea eforturilor în acest sens, mai scrie în proiect.

Prin programul de simulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, Primăria Capitalei intenţionează să ofere 5.000 de eco-vouchere ca primă de casare, în valoare de 9.000 de lei fiecare. Tichetul se oferă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat care este înmatriculat în Bucureşti, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou Euro 6, non-diesel sau electrice.

Beneficiarii pot fi persoane fizice sau juridice de drept privat, cu domiciliul sau reşedinţa în Capitală.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro