Doi tineri români în vârstă de 23 și 25 de ani, s-au înecat în râul Elba din Germania. Trupurile lor încă nu au fost găsite

Râul Elba din Germania este recunoscut pentru curenţii deosebit de puternici şi de aceea există amplasate peste tot, tăblițe de avertizare. Cu toate avertismentele scrise, în după amiaza de duminică 15 iulie, la Bassenflether Strand, Gheorghe Ghiță și Costel Adam au vrut să se răcorească în fluviul Elba, dar s-au înecat, scriu cei de la ziarulromanesc.de

Imediat au fost alertate autorităţile şi o echipă formată dintr-o sută de voluntari și membri ai forțelor de ordine, au început căutările, dar fără rezultat. Scafandrii i-au căutat ore în șir, un elicopter a venit din Hamburg şi 11 ambarcațiuni au fost implicate în căutări. După trei ore fără rezultat, căutările au fost oprite.

Cei doi tineri de 23 și 25 de ani care s-au înecat în râul Elba, în Germania, sunt originari din comuna Poiana Sibiului. Se aflau la muncă la cules cireșe, la o fermă din Hollern-Twielenfleth, în landul Niedersachsen – Saxonia Inferioară.

Un al treilea a reușit să iasă din apă. Martorii, alți doi români care nu intraseră în apă, spun că cei doi tineri făceau glume în apă când au dispărut, cel mai probabil fiind luați de curenții foarte puternici.

Conform Poliției, persoanele care vor să înoate în Elba trebuie să fie conștienți de faptul că râul are curenți foarte puternici şi există posibilitatea de înec.

loading...

Ca o irinie a sorţii, chiar și în locul unde au dispărut sub ape cei doi români există o atenţionare asupra riscului mare de înec.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Germania, pe portalul ziarulromanesc.de