Ioan Andrei Nicolae este SINGURUL ELEV ROMAN care a luat AUR la Olimpiada Internationala de Matematica „Mi-as da demisia si as fugi din tara!“

Sunt tineri, frumosi si foarte destepti, ii vedem pe prima pagina a cotidianelor in momentul cand le sunt incununate meritele, apoi nimeni nu mai spune nimic despre ei, raman in anonimat si nu se simt confortabili. Da, ei sunt elevii Romaniei de nota 10, ne place sa-i vedem, sa ne laudam cu ei si sa le oferim apoi, NIMIC!

De ce doresc sa plece din primele secunde dupa absolvire in strainatate? Guvernul ar trebui sa se gandeasca bine. Mintile luminate sunt putine, dar pe mapamond exista o lupta acerba din partea firmelor care vor sa-i aibe angajati si sa le ridice standardele de competitivitate care, de ce sa nu recunoaste, sunt foarte inalte.

Lipsa de oportunitati pentru tineri si climatul social tot mai instabil din Romania determina tot mai multi tineri de elita sa se gandeasca sa paraseasca tara la varste fragede. Ioan-Andrei Nicolae, elev in clasa a XI-a la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, si a reusit perfoamnta de a obtine singura mediale de aur la Olimpiada de Matematica de la Cluj, scriu cei de la caplimpede.ro

Ioan-Andrei Nicolae este unul dintre cei mai nonconformisti membri ai echipei nationale de olimpici la Matematica a Romaniei. Intrebat ce va face dupa terminarea facultatii, Andrei a marturisit:

„Nu sunt o persoana care tine foarte mult la radacini, dar in functie de situatia pe care o voi avea atunci voi decide, mi-ar placea totusi sa fiu destul de aproape de parintii mei daca este posibil, dar mi-as dori totusi sa raman in strainatate.”

loading...

Intrebat despre migratia „creierelor” din Romania si ce s-ar putea face pentru a opri acest fenomen, Andrei a spus:

„E greu de spus. Nu cred ca e un anumit lucru care trebuie facut. Pur si simplul daca vorbim despre invatamant in alte tari sunt resurse mai importante, educatia e mai avansata. Romania se va dezvolta si ea intr-un anumit ritm atata timp cat nu vor fi piedici si sper ca va ajunge la standardele celorlalte tari. Sunt si in Romania multe oportunitati. In Romania nu sunt lucrurile gata facute ca in San Francisco unde e o competitie acerba pentru a face bani. Are si Romania avantaje.”

Sursa FOTO. Cititi mai multe informatii interesante pe portalul caplimpede.ro