Veste BUNĂ pentru MILIOANE DE ROMÂNI! Ce se va întâmpla cu PENSIILE este INCREDIBIL …

Preşedinele PSD, Liviu Dragnea a găsit CORNUL ABUNDENŢEI şi îl deschide în apropierea viitoarelor alegeri … Cu mic, cu mare, de la cel cu barba sură până le cel cu “ţâţă-n gură”, cu toţii ne vom înfrupta din “cornul abundenţei”, ne promite mai marele PSD-ului…

Până acum, aproximativ totul s-a pus pe hârtie, s-a discuta, s-a analizat şi … beneficiile încep sa se vadă … cât de reale şi ce acoperire vor avea acestea în viaţa reală, rămâne de văzut.

O Românie întreagă este cu ochii pe promisiunile celor de la guvernare, iar o altă Românie se întreabă, “de unde bani”, chiar s-a reuşit închiderea tuturor găurilor pe unde se scurgeau banii ţării, sau cineva ne “minte frumos”?

Cu doar două zile în urmă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat la România Tv, promisiunile coaliției de guvernare în ceea ce privește legea pensiilor, subliniind că în spațiul public sunt vehiculate multe minciuni.

Liviu Dragnea a declarat că noul proiect al legii pensiilor ar trebui să îndrepte inechitățile din sistem.

loading...

„Ce face noua lege a pensiilor: îndreaptă inechitățile istorice. Oameni cu stagii egale, condiții similare, au pensii diferite. Asta e o inechitate care va fi îndreptată. Este o lege a justiției sociale. Nicio pensie nu scapă. Toate pensiile vor crește. Recompensează mai bine munca”, a declarat Dragnea la România TV.

Cu această ocazie, Dragnea a prezentat o nouă formulă de calcul a pensiilor, care există în viitoarea lege.

„Această nouă lege va mări ritmul de creștere. Introducem 100% principiul contributivității. Cei care lucrează la companii care nu le plătesc asigurările sociale pot avea probleme. Fiecare angajat va avea o informare anuală cu numărul de puncte acumulat”, a mai spus Dragnea.

Astfel, noua formulă de calcul a pensiilor este: pensia va fi numărul de puncte înmulțit cu valoarea punctului de referință, scriu cei de la dailybreak.ro

Valoarea punctului de referință e raportul dintre punctul de pensie din 2020 înmulțit cu 5%. Am estimat așa încât să fie acoperitor. Deci este 75 de lei. Aceste lucruri vor intra în vigoare în 2021. Este nevoie de recalcularea tuturor pensiilor. Să vă prezint câteva evoluții: 2016 – punctul de pensie 871,1, în 2017- 1000 de lei, în 2018 l-am dus la 1100 de lei. 2019 – 1265 de lei, creștere 45,2%, 20120 – 1775, mai mult decât dublu decâr 2016. Asta aducem în plus în acest mandat. Pensia minimă – anul viitor, vor vea cel puți 704 lei, din 2020 – 775 de lei. Noi la legea asta am lucrat foarte mult, era gata mai demult, dar am zis să facem simulări. O pensie brută de 1500 de lei în 2016, net lua 1399 de lei, în 2020 va avea 3049 de lei brut și net 2944, va fi o creștere de 110% față de 2016. În 2021, cu formula din noua lege, brut va fi 4507 lei, 4256 lei net”, a mai declarat Dragnea.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul dailybreak.ro