Un ROMÂN este căutat de FBI. RECOMPENSA: 1.000.000 de dolari pentru orice informație care duce la arestarea sau condamnarea acestuia.

Un român a ajuns să fie căutat de FBI pentru comiterea infracţiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals şi uz de fals în acte şi trafic cu mărci înregistrate false, scriu cei de la newsromania.net

Este vorba despre Nicolae Popescu de 38 de ani, care s-a născut în Alexandria. Acesta este căutat de FBI pentru că ar fi vândut pe eBay autoturisme inexistente, reușind să strângă astfel 3.000.000 de dolari.

De fapt, ce făcea Popescu: punea anunțuri pe eBay și pe alte site-uri de profil cu imagini ale unor mașini care de fapt nu existau în realitate și chiar emitea facturi false naivilor care le cumpărau.

Pretinzând a fi vânzător, Popescu și partenerii săi, negociau prin email cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii vânzarea mașinilor.

Din informaţiile autorităţilor, existau conturi deschise în SUA sub identități false, unde banii erau transferaţi. Conturile se făceau prin folosirea de paşapoarte false făcute în Europa de către alţi infractori.

loading...

Când persoanele păcălite virau banii în contul indicat în facturile frauduloase, infractorul căruia îi aparţinea acel cont era înştiinţat, retrăgând apoi sumele depuse de cumpărător şi, pe baza unor instrucţiuni primite prin e-mail, transfera sumele banii unui alt membru al grupării.

Cazul este în atenţia unei instanţe din Brooklyn, New York, încă din data de 20 decembrie 2012, când a fost emis un mandat de arestare pe numele lui.

Popescu mai este cunoscut și sub alte nume: Niculae Popescu, Nicolae Petrache, Nae Popescu, “Nae”, “Stoichițoiu”. Are părul șaten, ochi verzi, 1,78 m și 85 de kilograme.

Departamentul de Stat american oferă pentru prinderea românului până la 1.000.000 de dolari pentru orice informație care duce la arestarea sau condamnarea acestuia.

Orice informație legată de acest caz poate fi trimisă oricărei ambasade sau consulat SUA din lume, sau biroului local al FBI. Puteți suna gratuit 1-800-CALL-FBI (1-800-225-5324) sau trimite informații online pe: tips.fbi.gov.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul newsromania.net