ITALIA – O îngrijitoare româncă de 58 de ani a ”curățat” contul bancar a doi frați italieni din La Spezia

O vorbă românească spune că “nu există pădure fără uscături”, cam aşa este şi povestea noastră care din păcate este foarte reală. Decizia procurorului care s-a ocupat de cazul acesta este una foarte clară: îngrijitaorea româncă de 58 de ani a ”curățat” contul bancar a doi frați italieni din La Spezia, ambii pensionari (unul dintre ei grav bolnav) reușind să pună mâna pe o adevărată comoară. Potrivit calculelor Gărzii de Finanțe, femeia în decurs de trei ani a obținut suma de 550.000 de euro numerar, scriu cei de la ro.internazionale.il24.it

Badanta româncă avea mereu o vorbă, ”am nevoie de bani…”, iar cei doi fraţi pe care îi îngrijea, erau atât de miloşi şi buni la suflet, încât îi acceptau acesteia să transfere bani din conturile lor, neştiind că “badanta” abuza de banii lor.

De curând, anchetatorii au trimis româncei o decizie judecătorească prin care este obligată să se prezinte în fiecare zi la cea mai apropiată secție de poliție pentru semnături. Săptămâna viitoare luni, românca se va prezenta la tribunal pentru a depune o declarație și a explica propria versiune

Cu câteva luni înainte, unul dintre frații îngrijiţi de româncă, și-a dat seama că aceasta începuse să ceară din ce în ce mai mulți bani iar situația a început să devină insuportabilă. În acel moment italianul a depus o plângere în urma căreia s-a deschis o anchetă.

Agenții de la Garda de Finațe au anchetat cazul pentru a descoperi unde au ajuns toți acești bani. Agenții susțin că femeia a folosit o parte de bani, aproximativ 100.000 de euro pentru restructurarea unei locuințe din Val di Magra, locuință care ulterior a fost pusă sub sechestru.

loading...

Procurorul și agenții Gărzii de Finanțe au obținut un permis pentru a controla contul bancar din România al româncei, dar nu au găsit nici urmă de bani, cu toate că aceştia au descoperit până la urmă, o serie de ”mișcări bancare suspecte”.

Procurorul Claudia Merlin susține că femeia a profitat de ”sensibilitatea și vulnerabilitatea” celor doi frați iatalieni pentru a primi sumele mari de bani, complect injustificate.

Întâmplarea aceasta este dovada vie că, nu ar fi pentru prima dată când bătrânii ajung victimele îngrijitoarelor fără scrupule într-un context în care ar trebui să dăinuie respectul și încrederea reciprocă.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul ro.internazionale.il24.it