Atrași de salariile mari din spitale, 2000 de medici unguri vor să lucreze în România – Ministerul Sănătăţii rezolvă cumva problema lipsei medicilor …

Lipsa medicilor din spitalele româneşti este o problemă ce a dat peste cap sistemul de sănătate şi aşa şubrezit… În luna mai a acestui an, la Ministerul Sănătății au fost depuse 2000 de cereri de angajare de către medici din Ungaria, aceştia fiind atrași de salariile mari promovate din luna martie, de către oficialități române, scriu cei de la timpurigrele.ro

Printre primii medici veniţi din Ungaria, se numără şi Dr. Rotyis György medic maghiar, care este nou angajată la spital Spitalul Județean Fogolyán Kristóf din Sf. Gheorghe. Aceasta a declarat: “Sunt foarte mulțumită de locul de muncă din spital, oamenii sunt prietenoși iar toată lumea vorbește maghiară, așa că mă simt ca acasă”.

Ea este foarte bucuroasă că necunoașterea limbii române nu a fost un impediment greu de trecut, iar acum a realizat că acest lucru nu este un obstacol în acest oraș.

“PSD a dat ce a promis în campania electorală: 3.600 de euro este salariul unui medic. Orice medic. Dar sunt cazuri de medici care depăşesc 3.600 de euro. Eu am văzut fluturaşi și de 6.500 euro” spune Ministrul Muncii dna Olguța Lia Vasilescu, încântată de succesul măsurilor recente.

“Politica revoluționară a salarizării medicilor își arată roadele, acesta este doar inceputul, pe langa Ungaria sperăm să vină medici din Germania și Franța”, a adăugat ministrul cu un aer triumfător.

loading...

Conform statisticilor, circa o treime dintre posturile din spitalele româneşti sunt vacante, iar un sfert dintre români au un acces insuficient la asistenţa medicală de bază. Spitale întregi se confruntă cu un deficit de personal şi oraşe întregi mai mici nu au medic de familie.

“Părăsirea României de către cadrele medicale din anii trecuți în guvernarea ticăloasă a tiranului Băsescu într-un ritm masiv a agravat problemele sistemului de sănătate”, spune Sorina PINTEA, ministrul Sănătății, “și a continuat și pe timpul nepricepuților guvernanți Cioloș, așa că cererile de angajare de acum sunt binevenite”.

Întrebată cum va rezolva problema necunoașterii limbii române de către medicii maghiari, ministrul a răspuns că se studiază această problemă de către o comisie, pentru moment s-a găsit soluția angajării temporare în spitale de translatori, plătiți din fondurile Uniunii Europene pentru coeziune și dezvoltare durabilă.

“Ar fi și o soluție să dăm bolnavilor din spitale dicționare de limba maghiară, așa că încet încet toți pacienții vor face un mic efort și ar putea să se înțeleagă cu medicii, fiind direct interesați să înțeleagă cum să urmeze tratamentele” a adăugat ministrul.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul timpurigrele.ro