Şeful Casei de Asigurări de Sănătate Bacău încasează lunar 2.200 de lei „spor de vătămare”, pentru că stă toată ziua cu ochii în calculator

Nu credeam că se poate încasa în România noastră cu salarii amărâte, un spor de calculator de 2.200 lei, suma mai mare decât salariul minim pe economie.

Adevărul a ieşit la iveală şi din cauza unor sporuri legale de care beneficiază toţi angajaţii din administraţia publică locală, acesta fiind cuprins între 600 şi 1400 de lei, în funcţie de salariu, scriu cei de la digi24.ro citând Ziarul de Bacău şi News.ro

Dan Stoica, purtător de cuvânt al CJAS, susţine că acest spor a fost dat mai mult pentru a compensa scăderea salariilor.

„Aceste sporuri sunt trecute în Legea salarizării. Documentaţia pentru acordarea sporului de condiţii vătămătoare se întocmeşte de către un expert în medicina muncii şi se aprobă ulterior de alte instituţii. Toţi angajaţii caselor beneficiază de 15 la sută spor direct şi 15 la sută spor pentru activitatea la calculator. Şi nu suntem singurii angajaţi care avem aceste sporuri. Toţi cei care lucrează, de exemplu, la calculator au acest spor. Sporurile au venit să rectifice pierderile salariale, pentru că noi am pierdut la salarii cu legea salarizării”, a spus Stoica.

Sporul se acordă după ce anual o comisie de la Direcţia de Sănătate Publică vine să verifice fiecare birou pentru a vedea dacă există calculatoare, xerox-uri, imprimante sau altă aparatură care emite radiaţii.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul digi24.ro