Veste REA pentru ROMÂNI! De la 1 AUGUST va CREŞTE preţul gazelor naturale pentru consumatorii casnici

Gas stove with coins in flame. Concept image of rising price.

Românii sunt învăţaţi cu creşterile de preţuri la utilităţi şi produse de larg consum, dar şi cu buzunarul gol. Guvernele ce s-au succedat pe la conducerea României, au făcut tot posibilul să dea cu o mână şi să ia cu alta. De ce? Este o întrebare la care răspunsul este mereu spus, folosindu-se un limbaj de lemn, neînţeles de majoritatea celor afectaţi de creşterile de preţuri.

Anual creşterile sunt în perioadele: 1 ianuarie, 1 aprilie, 1 august şi 1 octombrie … şi cam atâta, ce nu este de ajuns?

Anunţul ANRE este sec şi la obiect: Preţul gazelor naturale pentru consumatorii finali casnici va creşte cu 5,83% de la 1 august 2018, scriu cei de la romaniatv.net

“Având în vedere solicitările furnizorilor de gaze naturale şi în urma analizei minuţioase a costurilor reflectate în preţul final, Comitetul de reglementare, aplicând prevederile legale, a constatat că sunt îndeplinite condiţiile pentru o ajustare, în medie cu 5,83%, a preţului la gazele naturale pentru clienţii finali casnici, începând cu data de 1 august 2018”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în şedinţa de joi membrii Comitetului de reglementare al ANRE au luat în discuţie solicitările furnizorilor de gaze naturale cu privire la ajustarea preţurilor, solicitări ce au venit ca urmare a faptului că, începând cu data de 1 aprilie 2017, preţul de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă s-a liberalizat, producătorii având libertatea să vândă gazele naturale la un preţ care nu mai este reglementat.

loading...

În prezent, gazele naturale de provenienţă internă se vând pe piaţa concurenţială, inclusiv pentru clienţii casnici, preţul de achiziţie al acestora fiind stabilit în mod liber, pe baza cererii şi a ofertei.

Conform unui proiect de HG publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, preţul maxim de vânzare a gazelor naturale din producţia internă la producători ar putea fi plafonat la 55 lei/Mwh până la 30 iunie 2021.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul romaniatv.net