“GTG Oxigen” este prima mașină electrică fabricată în România. Vezi cât costă şi ce dotări are …

GTG Oxigen este numele primei mașini electrice fabricate în România. Este propunerea unor întreprinzători din Baia Mare și proiectul său a fost finanțat în proporție de 74% din fonduri europene, scriu cei de la auto-bild.ro

Numele companiei vine de la GoTech Green, iar modelul în sine se numește Oxigen. Are o cutie de viteze automată cu “reglaj continuu”, adică de tip CVT, în timp ce motorul este o unitate trifazată asincronă, alimentată la 48V și cu o baterie de 150 Ah. Viteza maximă a acestui model este de numai 55 km/h. Adică poate înlocui o mașină convențională în mediul urban, dar nimic mai mult de atât.

Potrivit celor care vând acest model, design-ul este realizat de o casă specializată din Italia, iar componentele necesare punerii în mișcare sunt obținute de la diverși furnizori din întreaga lume. Înainte de a comercializa mașini electrice, compania denumită astăzi GTG era o firmă care producea textile, dar a fost decisă o restructurare în urma crizei economice din 2009. Rămâne de văzut dacă vânzarea de cvadricicluri electrice va fi un succes pentru băimăreni.

Conform omologării, vehiculul este în clasa L7e, adică este un cvadriciclu greu, nu un autoturism clasic, care ar fi fost încadrat la clasa M1. Are o masă totală de 700 de kilograme, dar cântărește doar 400 de kilograme fără baterii. Cu șofer și pasager, este clar că nu va fi rapidă.

Producătorul estimează că modelul oferă o autonomie cuprinsă între 120 și 150 de kilometri, iar costul parcurgerii a 100 de kilometri este de 2.5 lei. În materie de dotări există servodirecție, computer de bord, Radio cu USB și card SD, geamuri electrice, frâne față pe disc și suspensie de tip McPherson.

loading...

Prețul de bază al celei mai ieftine variante, GTG Oxigen 2, este de 11.888 de euro cu TVA inclus.

Sursă FOTO: Bogdan Petri Citiţi continuarea articolului pe portalul de informaţii auto-bild.ro