ROMÂNI, vin ALEGERILE! Guvernul MĂREŞTE DE TREI ORI PENSIILE printr-o nouă formulă de calcul …

Cine mai poate crede în miile de promisiuni făcute de actualul GUVERN. Prima dată a tăiat sute de taxe şi impozite, după 3-6 luni, le-a bagat înapoi, e bine … Acum, guvernanţii apar pe media şi promit mărirea pensiilor de trei ori, o merge ulciorul ăsta de multe ori la apă sau se îneacă la mal?

Alegerile sunt destul de aproape, iar mulţi scapă “păsărica” din gură, promiţând marea cu sarea, numai că fotoliile lor să rămână calde şi să nu le piardă din ochi … că îşi vor pierde şi veniturile …

Ieri, ma uitam pe declaraţiile de avere ale parlamentarilor. Ce văd, numai averi colosale pentru care un om de rând ar trebui să muncească 100 de vieţi … Mii de hectare de teren agricol, case la munte, la mare, la deal şi la vale … maşini scumpe, câte 2 sau 3, sau mai multe … Nevestele lor au aur cu kilogramul, iar săracii parlamenteri îşi poartă cu mândrie “butonii de aur” puşi şi ei pe lista averii acumulate …

Ce să zic, EJECT, sunt sătul de minciuni, numai că nu pot crede chestia asta cu triplarea PENSIILOR, cum va fi?

Noua lege a pensiilor va intra în dezbatere în august şi vizează „îndreptarea inechităţilor istorice” dintre pensionari, a declarat recent liderul PSD, Liviu Dragnea, scriu cei de la b1.ro

loading...

El a susţinut că noul act normativ va ţine cont de principiul contributivităţii, va îndrepta inechităţile istorice şi va mări ritmul de creştere.

“Despre noua lege a pensiilor, câteva principii: eu îndemn Guvernul ca începând cu luna august să declanşeze întâlniri, dezbateri. Ce face noua lege a pensiilor: îndreaptă inechităţile istorice. Oameni cu stagii egale, condiţii similare, au pensii diferite. Asta e o inechitate care va fi îndreptată. Este o lege a justiţiei sociale. Nicio pensie nu scapă. Toate pensiile vor creşte. Recompensează mai bine munca. Această nouă lege va mări ritmul de creştere. Introducem 100% principiul contributivităţii. Cei care lucrează la companii care nu le plătesc asigurările sociale pot avea probleme. Fiecare angajat va avea o informare anuală cu numărul de puncte acumulat”, a afirmat Dragnea, potrivit adevarul.ro.

Întrebat care va fi noua formulă de calcul, Dragnea a spus că pensia va fi numărul de puncte înmulţit cu valoarea punctului de referinţă.

“Care e noua formulă de calcul: pensia va fi numărul de puncte înmulţit cu valoarea punctului de referinţă. Valoarea punctului de referinţă e raportul dintre punctul de pensie din 2020 înmulţit cu 5%. Am estimat aşa încât să fie acoperitor. Deci este 75 de lei. Aceste lucruri vor intra în vigare în 2021. Este nevoie de recalcularea tuturor pensiilor. Să vă prezint câteva evoluţii: 2016 – punctul de pensie 871,1, în 2017- 1000 de lei, în 2018 l-am dus la 1100 de lei. 2019 – 1265 de lei, creştere 45,2%, 2020 – 1775, mai mult decât dublu decât 2016. Asta aducem în plus în acest mandat. Pensia minimă va fi de 775 de lei din 2020. Noi la legea asta am lucrat foarte mult, era gata mai demult, dar am zis să facem simulări. O pensie brută de 1500 de lei în 2016, net lua 1.399 de lei, în 2020 va avea 3.049 de lei brut şi net 2944, va fi o creştere de 110% faţă de 2016. În 2021, cu formula din noua lege, brut va fi 4507 lei, 4256 lei net”, a precizat şeful PSD.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii de interes pe portalul b1.ro