AVERTIZARE ANM! – Europa este lovită de un val de căldură fără precedent în următoarele zile. Vot fi furtuni puternice care lovesc acum 9 judeţe

Un curent de aer venit din Africa va introduce o masa de aer foarte cald pe continent, astfel ca duminica in Spania au fost peste 40 de grade Celsiu la umbra, potrivit Agentiei Nationale de Meteorologie a Spaniei.

Si in Portugalia s-a emis cod rosu de canicula, sunt asteptate temperaturi de 47 de grade Celsius. Nici Italia nu scapa, vor fi afectate puternic centrul si nordul tarii.

In Atena meteorologii estimeaza ca recordul de 48 de grade Celsius, inregistrat in iulie 1977 va fi depasit.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionari de ultimă oră de Cod Portocaliu şi Cod Galben de furtună pentru 9 judeţe, scriu cei de la kanald.ro

Potrivit meteorologilor, până la ora 18:00, vor fi lovite de furtuni puternice judeţele Arad, Prahova, Buzău, Cluj, Sălaj, Bacău, Mehedinţi, Gorj şi municipiul Bucureşti.

loading...

Judeţul Bacău e sub Cod Portocaliu. ANM precizează că vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea.

Potrivit ANM, vor cădea cantităţi importante de apă, iar specialiştii avertizează populaţia să ia măsuri de siguranţă, urmând a se înregistra fenomene meteo deosebite, scriu cei de la observator.tv