O familie de români a fost SPULBERATĂ de TREN în Iaşi. Soţul, soţia şi o feţită sunt în COMĂ, iar cealaltă fată este în stare gravă

O maşină înmatriculată în Spania, în care se afla o familie formată din părinţi şi două fetiţe de 2, respectiv 4 anişori, a fost spulberată de tren, la trecerea de cale ferată din localitatea Vlădeni, judeţul Iaşi. Mecanicul locomotivei povestește că ar fi frânat și l-ar fi atenționat pe șofer, care însă nu a oprit la trecerea de cale ferată, scriu cei de la stirileprotv.ro

Martorii scenelor groaznice, au povestit că bărbatul care se afla la volan, nu a oprit autoturismul, cu toate că, trenul se apropia.

Ion Tăbăcaru, mecanicul de locomotivă: “Nu s-au asigurat deloc, nu schiţat un semn că vrea să oprească. Din contră a călcat acceleraţia, eu am dat semnale ce să mai fac? Nu am mai avut ce face.”

În urma impactului, maşina a fost târâtă mai bine de o sută de metri pe șine. Imediat a fost făcut un apel la numărul de urgenţă 112, dar ţinând cont de gravitatea accidentului şi de ţipetele de durere ce se auzeau din maşină, călătorii au sărit din tren şi s-au dus să acorde primul ajutor victimelor.

Mecanicul de locomotivă: “Am văzut copiii plângeau, mai ales fata din dreapta. A doua fetiţa era prinsă între banchetă şi scaunul şoferului.”

loading...

Diana Cimpoeșu, medic şef UPU-SMURD Iaşi: “Cei doi părinţi cu politraumă, comă, au necesitat intubaţi şi ventilaţie mecanică încă de la locul accidentului. Cele două fetiţe au fost preluate de către medicul SMURD şi duse la spitalul Sfânta Maria, una dintre ele necesitând intubaţie, din cauza stării critice, comă, celalată fiind doar cu contuzii.”

De reţinut, că trecerea de cale ferată din localitate nu este prevăzută cu bariere sau semnale luminoase, singurul indicator de avertizare fiind doar Crucea Sfântului Andrei.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro