Autorităţile germane şi austriece sunt decise să TAIE ajutoarele SOCIALE pentru un sfert de milion de copii ai muncitorilor străini

Au trecut mai bine de doi ani, de când autorităţile din Germania şi Austria, s-au speriat de sumele mari pe care le plătesc guvernele lor, pentru copii muncitorilor care locuiesc în ţărlie lor şi nu stau cu părinţii pe timp cât aceştia sunt ajngajaţi în aceste două state europene, scriu ce de la incont.stirileprotv.ro

Germania se confruntă cu un număr în continuă creștere de copii din afara țării care primesc beneficii sociale de la stat, ca urmare a faptului că părinții lor sunt cetățeni UE care lucrează pe teritoriul țării.

Tot mai mulți lucrători din țări UE care sunt angajați în Germania primesc ajutoare sociale pentru copiii lor, chiar dacă aceștia nu locuiesc în Germania, potrivit datelor prezentate de agenția DPA și citate de Deutsche Welle.

“În iunie, numărul copiilor care locuiesc în alte țări UE sau în țări din Spațiul Economic European și care primesc beneficii sociale de la statul german a fost de 268.336”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului de Finanțe.

Numărul acestora este cu 10% mai mare față de sfârșitul anului 2017, când 243.234 dintre copiii care primeau alocații locuiau în afara granițelor. În 2016, numărul acestora a fost de 232.189 de copii.

loading...

Astfel, costurile statului german cu alocațiile copiilor care locuiesc în străinătate se ridică la 50 de milioane de euro pe lună și la mai mult de 600 de milioane de euro pe an, mai precizează agenția de presă citată.

Beneficiile pentru copii din Germania – numite “Kindergeld” – constau în plata lunară a unei alocații pentru fiecare copil. Suma pornește de la 192 de euro pe lună de copil, pentru primii doi copii ai familiei. Plățile sunt apoi diferențiate, în funcție de numărul de copii dintr-o familie.

Potrivit legislației europene, alocațiile pentru copii sunt acordate de statele în care părinții acestora locuiesc și lucrează, indiferent de naționalitatea acestor

“Guvernul german nu încearcă să găsească o soluție. Trebuie să facă ceva în legătură cu faptul că mulți săraci din Europa vin în Germania pentru beneficii sociale”, spune Sören Link, primarul din Duisburg, un oraș din vestul șării.

Sursă FOTO. Citiţi continuarea si mai multe informaţii interesante pe portalul incont.stirileprotv.ro