VIDEO – Imagini APOCALIPTICE – Zeci de morţi în Italia după ce un pod s-a prăbuşit peste o autostradă din Genova.

O tragedie fără precedent s-a produs astăzi în jurul orei 11.30 locale (09.30 GMT), în Italia, pe fondul unor ploi torenţiale. Cel puţin 22 persoane au murit la Genova, unde o porţiune dintr-un pod de pe autostrada A10 s-a prăbuşit peste o cale ferată şi mai multe clădiri, a declarat la televiziune viceministrul italian al infrastructurii, Edoardo Rixi, transmit cei de la stiridiaspora.ro citând Reuters şi AFP.

Potrivit martorilor, podul s-a prăbuşit pe mai multe străzi aflate în zonă, dar şi peste câteva clădiri de locuinţe şi sedii ale unor firme.

Un român care locuieşte în apropierea podului prăbuşit a povestit în exclusivitate pentru Observator.ro, momentele dinaintea tragediei. Se pare că un fulger a lovit podul, iar acesta a cedat.

Conducerea regională a pompierilor din Genova a precizat că tronsonul prăbuşit a căzut în cea mai mare parte peste şinele de tren peste care trecea.

Prăbuşirea pare să fi afectat şi parcarea aparţinând de o uzină de energie, uzină în care – dat fiind că pe 15 august nu se lucrează nici în Italia – nu se afla decât o echipă de întreţinere.

loading...

Potrivit Reuters, podul – care avea o lungime totală de 1,2 km, din care au căzut circa 80 de metri de la o înălţime de 50 de metri – a fost modernizat în 2016, iar operatorul autostrăzii a afirmat că în momentul colapsului aveau loc lucrări de întărire a fundaţiei, subliniind că podul era monitorizat constant.

Sursă VIDEO. Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalurile stiridiaspora.ro si observator.ro