SOARTA ANGLIEI sau “HARD Brexit-ul”, adică timpul când “moşnegii” votează CE VOR EI! Preţuri MARI şi BANI IOC …

Brexit-ul ADUCE TAXE , IMPOZITE şi MAJORAREA PREŢURILOR. Englezii cumpără jumătate din alimentele pe care le consumă din U.E. Astăzi, după ce “populaţia cea mai bătrână” a Marii Britanii a votat ieşirea din Uniunea Europeană, mai marii de la conducere, anunţă un COLAPS FINANCIAR! Cu precădere se vor majora toate produsele care vin din Uniunea Europeană, se vor introduce taxe şi impozite pe care englezii nu le cunosc şi încă nu au auzit de ele. De vină sunt cei care au spus DA ieşirii din UE, adică “bătrânii”, pe româneşte, moşnegii!

Britanicii au început să își pună întrebări despre viitorul Regatului Unit, mai ales în contextul în care în ultima perioadă se vobește tot mai mult despre o ieșire a Regatului din UE fără un acord comercial, adică așa-numitul “hard Brexit”.

Cu doar câteva luni înainte de ieșirea oficială a Marii Britanii din UE, guvernul de la Londra se confruntă cu tot mai multe acuzații legate de faptul că nu se pregătește pentru scenariul în care Regatul va ieși din UE fără o înțelegere, se arată într-o analiză realizată de CNN Money.

Iar cea mai recentă teamă care s-a instalat în mentalul britanicilor este că după Brexit ar putea urma o penurie de hrană din cauza întârzierilor generate de controalele vamale, pentru care Guvernul ar trebui să se pregătească făcând provizii.

Marea Britanie importă jumătate din alimentele pe care le consumă, iar marile grupuri din industria alimentară au avertizat că noile tarife vamale și controalele de la graniță ar putea majora prețul final al mâncării.

loading...

“Poate că nu vom rămâne fără hrană, dar vor exista probleme majore cu aprovizionarea, ceea ce va duce la lipsa anumitor produse de pe piață și la scumpirea altora”, a declarat un purtător de cuvânt al Federației pentru Alimentație.

După negocierile din ultima perioadă, există teama tot mai mare că Marea Britanie ar putea părăsi UE fără o perioadă de tranziție în care Regatul să poată gestiona retragerea de pe piața unică europeană și din uniunea vamală, care permit libera circulație a mărfurilor, fără taxe sau controale la graniță.

Producătorii de mașini, retailerii, proprietarii de magazine au avertizat în repetate rânduri asupra consecințelor dacă nu vor primi la timp produsele, pentru a le distribui mai departe.

Autoritățile de la Londra au promis că, în august și septembrie, vor publica o serie de informații destinate cetățenilor și oamenilor de afaceri, prin care îi vor informa asupra condițiilor în care se va face retragerea din UE și cum trebuie să se pregătească pentru acest pas.

Companiile nu știu încă dacă trebuie să respecte noi regulemente și dacă vor fi controale la vamă. De asemenea, nu știu dacă își mai pot detașa angajații în țări ale UE sau dacă trebuie să plătească o serie de taxe noi.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul roineu.com