Ea a fost Andrada, a MURIT! Lupta părinţilor şi durerea din sufletul lor, acum când fetiţa lor SCUMPĂ nu mai este …

Astăzi am intrat pe Facebook, ca de obicei am navigat pe grupurile mele preferate. Dintr-o dată, pe grupul “Eşti din Iaşi dacă …”, administratorul postase cu doar câteva ora înainte, un fapt real, o dramă ce se poate întâmpla oricui trăieşte în România. Nu am stat prea mult pe gânduri si am realizat că voi, cei care sunteţi receptivi la “ştiri”, trebuie să aflaţi de această dramă trăită de o familie de români.

Cu toată stima pentru cei care luptă penru salvarea sistemului medical, subiectul este unul foarte cunoscut, sunt fapte şi drame care se regăsesc pe holurile spitalelor, drame pe care, într-o zi, o mână de oameni inimoşi vor încerca să le “schimbe”.

Am scris în ghilimele, tocmai pentru a sublinia faptul ca schimbarea sistemului sanitar nu se va realiza în acest ritm, NICIODATĂ!

Iată postarea în forma originală, găsită de mine, postare ce mi-a atras atât de mult atenţia, încât am hotărât să o fac cunoscută şi vouă.

Andrada a fost maltratată la Spitalul Universitar din Bucureşti, timp de un an… Nu am primit un gram de chimioterapie… Până şi sânge am cumpărat… La Constanţa s-a donat pentru Andrada, 900 de persoane… N-au fost în stare să dea un fax ca să trimită sângele… Soţul meu a plătit salvarea să aducă sângele la Bucureşti… Ne spuneau că dacă o urcăm în avion face atac cerebral, comoţie… Spuneau că noi, părinţii, o omorâm. Andrada a plecat cu 4 bacterii în Italia… Avea hemoglobina 4, era în aplazie severă, totală, era toată vânătă… Într-un final au găsit o pungă, dar nu era iradiată… Mi-au dat punga şi mi-au spus să merg la Institut, în dr. Felix să iradieze sângele, da’ repede, că închide! Am ieşit şi am bătut cu pumnii în geamul unui taximetrist, să mă ducă repede, ca altfel copilul meu moare… Acolo, la Institut erau 2 doamne şi un domn, care mă aşteptau cu ţigările în gură, extraordinar de plictisiţi… Când am ajuns, Andrada avea buzele şi unghiile negre, nu vinete! Când îi luau măduva plecam cu seringa plină de măduva împachetată cu leucoplast, să nu curgă… alergam între două staţii, de la Universitar la alt institut! Totul era contracost..!”

loading...

Sunt cuvintele scrise cu durere de mama Andradei… Copilul ei a murit… Nu am ce să comentez… dar am vrut ca povestea Andradei să fie ştiută de toţi cei care sunt sau ar trebui să fie responsabili… Ea a fost Andrada…

Mulţumesc! Sursă: contul de Facebook al lui Marius Alexandru, care este şi administratorul grupului “Eşti din Iaşi dacă …”