Veste REA pentru ROMÂNI! Vin SCUMPIRI majore în această TOAMNĂ, iar motorina a trecut de 6 lei pe litru

Nici bine nu am intrat în toamnă şi valul de scumpiri a început sa se simtă în buzunarele românilor. De mai multe zile, preţul la motorină a trecut de pragul critic de 6 lei pe litru, iar luna aceasta vom plăti primele facturi majorate la gazele naturale, scriu cei de la observator.tv

Urmează încă un şoc în piaţă, spun analiştii: se va scumpi şi energia electrică, iar cursul valutar va fi puternic afectat. Economiştii vin cu preconizarea că preţul la motorină va
trece în câteva luni de 6,5 lei pe litru. De reţinut că în urmă cu doar un an de zile, preţul motorinei era de doar 4 lei şi 60 de bani.

Şi gazele naturale sunt mai scumpe de la 1 august cu aproape 6%. Românii vor plăti facturile majorate începând cu această lună. Şi trebuie să ne pregătim şi pentru scumpiri la energie. Ar putea ajunge până la 3,5 la sută. Toate se vor resimţi la raft. Preţul la alimente va fi calculat în funcţie de presiunile din piaţă. Iar epidemia pestei porcine ar putea antrena majorări şi la alte produse.

În plus, economiştii avertizează că preţurile ar putea fi artificial crescute de către producători şi distribuitori. Asta după creşterile salariale din sectorul bugetar.

Avertismentele instituţiilor financiare internaţionale sunt dublate şi de foşti miniştrii ai Finanţelor. Va fi o toamnă grea pentru românii îndatoraţi la bănci.

loading...

Analiştii economici. prevăd noi semne, asemenea perioadei critice de acum 10 ani, când a izbucnit criza finaniară globală.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul  observator.tv