O echipă de muncitori săpa sub un teatru vechi şi a DESCOPERIT o COMOARĂ de milioane de euro

Totul s-a întâmplat acum doar câteva zile, când o echipă de muncitori făcea săpături în subsolul unui teatru vechi din Como, în nordul Italiei. La un moment dat, unul dintre muncitori a găsit ceva colosal, fapt pentru care a chemat de urgenţă autorităţile.

Cei sosiţi la faţa locului, au stabilit că este vorba despre un recipient în care se aflau sute de monede de aur din vremea Imperiului Roman în valoare de mai multe milioane de euro, scriu cei de la a1.ro citând thelocal.it.

Monedele sunt din perioada de sfârşit a Imperiului, în secolul V şi au fost găsite la subsolul teatrului Cressoni, în apropierea oraşului din antichitate Novum Comum, de către o echipă de muncitori ce realizau săpături în zonă.

„Încă nu ştim în detaliu semnificaţia istorică şi culturală a acestei descoperiri, dar această zonă este o adevărată comoară pentru arheologie”, a afirmat Alberto Bonisoli, ministrul Culturii, pe Facebook.

Teatrul, care a fost inaugurat în 1870 şi mai târziu a devenit un cinematograf înainte să se închidă în 1997, urma să fie demolat pentru a se construi un cartier rezidenţial.

loading...

Autorităţile plănuiesc acum să suspende lucrările pentru a permite noi excavări, potrivit news.ro.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro