ROMÂNCA Sanda Cârciog-Rizescu din Marea Britanie, a donat 400.000 de euro pentru o sală de operații

Nu a uitat de unde a plecat! La Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino din Capitală se afla o sală de operaţie nouă, în cadrul Secţiei de Chirurgie Generală, în urma unei donaţii de 400.000 de euro, făcuta de o româncă stabilită în Marea Britanie.

Conform Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, una dintre cele patru săli de operaţie ale spitalului a fost complet reabilitată, în urma unei donaţii făcute de Sanda Cârciog-Rizescu, româncă stabilită în Marea Britanie de peste 30 de ani. Pentru că au mai rămas bani din donaţie, Secţia de Neonatologie a spitalului a mai fost dotată şi cu şase echipamente medicale pentru îngrijirea nou-născuţilor, scriu cei de la voceanationala.ro citând News.ro.

Administraţia Spitalelor, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, arată că celelalte trei săli de operaţie din secţia de Chirurgie Generală vor fi reabilitate şi ele în perioada următoare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti alocând în acest an un buget de 150.000 de lei pentru studiul de fezabilitate.

Cine este românca de viţă nobilă care a donat 400.000 de euro

Femeia a decedat in 2015 si a lasat numeroase dispozitii testamentare. Din declaratiile oficiale rezulta ca donatia de la Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino a fost realizata prin intermediul domnului Ion Bals, executorul testamentar al doamnei Sanda Carciog-Rizescu.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul voceanationala.ro