Un BĂTRÂN de 74 de ani s-a SPÂNZURAT în curtea azilului, după ce i s-au DUBLAT TAXELE la cămin

O experienţă de neuitat şi un caz deosebit de grav. Faptul că bătrânii locuiesc în azilele de bătrâni, nu este o noutate, dar nici o FERICIRE. Majoritatea celor ajunşi la o vârstă respectabilă, îşi roagă zilnic rudele să facă tot posibilul şi să nu ajungă la AZIL!

În cazul nostru este vorba despre un bărbat de 74 de ani, din Borlești, care locuia de ani buni în Căminul de bătrâni din Roznov judetul Neamt, s-a spânzurat de creanga unui copac, în curtea din spatele azilului. Se pare că bărbatul și-a pus capăt zilelor la puțin timp după aflase că va trebui să plătească aproape dublu pentru a locui în continuare în cămin.

Cadavrul bătrânului a fost găsit de un angajat al căminului. Asistentul a intervenit, a tăiat sârma, însă a fost prea târziu pentru ca bătrânul să mai poată fi salvat.

Se pare că omul a decis să-şi ia viaţa după ce aflase că taxele la cămin s-au dublat.

Consiliul Local Roznov, care finanțează mare parte din cheltuielile căminului, a stabilit să crească contribuția pentru bătrâni, de la 800 la 1.500 de lei pentru cei fără probleme grave de sănătate, iar pentru cei imobilizați la pat de la 1.500 de lei la 2.000/2.200 de lei.

loading...

Cu o pensie de 1.600 de lei, bătrânul ar mai fi rămas doar cu 100 de lei, pentru medicamente, după ce și-ar fi plătit contribuția, lucru care, se pare, ar fi dus la comiterea suicidului, scriu cei de la observator.tv citând atacul.ro.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv