Totul se poate face dacă există OMENIE! O familie săracă cu trei copii, are din nou o casă, datorită preotului Ioan Padurariu

Ceea ce nu credeam că se mai întâmplă în ziua de astăzi, iată că s-a adeverit. Un PREOT din judeţul Botoşani, ne dă o lecţie de bunătate şi omenie. A reuşit să mobilizeze o comunitate întreagă pentru a ajuta o familie cu trei copii care rămăsese în stradă, scriu cei de la stirileprotv.ro

Cu câteva luni în urmă, mai bine zis, în luna mai a acestui an, casa veche de peste 100 de ani a unei familii foarte sărace, a ars din cauza unui scurt circuit la instalaţia electrică.

În câteva luni, cu ajutorul localnicilor şi nu numai, a reuşit să le ridice o căsuţă celor cinci suflete sărmane. Gestul preotului a ajuns şi la superiorii acestuia de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, care au decis să-l sprijine.

În momentul incendiului, părinţii şi copiii, unul de cinci ani, cel mare de 13 ani şi mezinul de numai două luni, au rămas pe drumuri.

Preotul însă, a reuşit să mobilizeze localnicii şi mai mulţi oameni de afaceri. Ba chiar nu s-a dat în lături când a fost vorba să pună umărul la reabă, aşa că în trei luni construcţia a fost gata.

loading...

Ioan Padurariu, preotul paroh: „Ei locuiau într-o casă bătrânească, plină de mucegai. Din toate familiile din satul Călărași, doar vreo 10 nu au reuşit să dea niciun leuţ. Atunci când nu avea cine să lucreze şi erau lucruri care necesitau făcute, a trebuit să pun şi eu mâna la lucru.”

Familia este extrem de recunoscătoare, iar vecinii spun că simt o mare mulţumire că i-au putut ajuta pe copii. Cele cinci suflete au doar alocaţiile ca sursa de venit, şi ce mai câştiga bărbatul, ca zilier.

Marcel Lungu, vecin: „Dacă nu era părintele, ei nu aveau casă. Nici nu au visat să aibă aşa ceva. Alţii muncesc o viaţă şi nu reuşesc să facă ce a făcut părintele. A fost norocul lor.”

Preotul cel milostiv este cunoscut în comună pentru faptele sale bune şi vrea să vrea să îi mobilizeze pe cei din jur şi în alte acţiuni caritabile.

Sursa FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro