VIDEO – Suedia este ţara care s-a umplut de mii de cerșetori români

Oriunde se poate ajunge acum in Europa, iar acest lucru l-au facut si romanii nostri cand au poposit pe meleagurile Suediei. In aceasta tara, exista la aceasta ora, peste trei sute de tabere ilegale, cu peste 3500 de imigranti care stau cu mana intinsa. Pe langa cersetori, sunt si 30.000 de romani care muncesc cinstit si care se adapteaza din mers, la o societate total diferita de a noastra, scriu cei de la roineu.com

Ne punem intrebarea, ce fac romanii in Suedia, o tara cu legi permisive si reguli ce pot fi incalcate usor? In filmul de mai jos, veti putea vedea particularitatile unei tari care ofera mult, dar pare luata prin surprindere in fata valului mare de cersetori.

Suedia este Regatul cu peste 9 milioane de locuitori, cu orase primitoare, in care imigrantii romani se instaleaza in valuri. La fiecare colt de strada vezi oameni cu mana intinsa. Au inceput sa cerseasca pe la magazine si banci, dar mai nou stau in piete, langa frizerii si in scari de bloc. Altfel spus, peste tot.

Suedia este un loc care atrage imigranti din toata lumea, si mai nou si din tarile arabe. In filmul realizat de ProTv, veti putea vedea cum ii catalogheaza pe romani, suedezii si televiziunile lor, dar si cum se prezinta nomazii veniti tocmai din indepartata Romanie.

Romanii din Suedia au vorbit si despre cat de des ajung ai nostri in fata instantelor, cum se deruleaza procesele, dar si ce conditii au penitenciarele.

loading...

Un judecator roman explica.

Claudiu Rusu, judecator Suedia: “Cuvantul pedepse blande e relativ, depinde cu ce compari. Comparat cu alte tari sunt blande intr-adevar. Pentru ca eu am o teorie, legile sunt facute pentru oamenii cinstiti. Pana la suma de o mie de coroane, se numeste furt usor. De obicei rar se da, daca nu ai fost recidivist, rar se da pedeapa cu inchisoarea.”

Claudiu Rusu, judecator Suedia: “Se primeste diurna in puscarie in Suedia, 30 de coroane pe zi, 72 daca muncesti.”

Sursa VIDEO: CC Media Sursa FOTO. Cititi mai multe informatii interesante despre comunitatea romanilor din strainatate, pe portalul roineu.com

https://youtu.be/FAksuIksTpA