ULTIMA ORĂ! Guvernul măreşte SALARIILE românilor cu 150 de lei, din 1 ianuarie 2019

Se crede că Guvernul nu mai are bani în visterie, dar iată că nu este tocmai aşa. Potrivit unui act normativ care urmează să fie elaborat de Guvern, salariul minim va creşte cu 150 de lei, a anunțat Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, joi, după mai multe discuții purtate cu Viorica Dăncilă, scriu cei de la eskape.ro

Salariul minim va creşte cu 150 de lei. E prevăzut să crească cu 150 de lei brut, de acum până în 2022, când trebuie să ajungă la 2.500 de lei. Urmează să scoată actul normativ, pentru că au nevoie ca să fie ca bază de calcul, inclusiv în bugetul de stat pentru 2019”, a declarat Bogdan Hossu.

Din declaraţia dată de acesta, măsura se va aplică de la 1 ianuarie 2019 pentru toate categoriile de salariați. De asemenea, tot de anul viitor se are în vedere punctul de referinţă urmează să fie corelat nu doar cu productivitatea, ci şi cu nivelul salariului mediu pe economie.

„Urmează ca să ia în considerare propunerea făcută ca pe cumulul din pilonul I de pensii să apară un alt act normativ în care împreună cu indemnizaţiile sau pensiile speciale să nu depăşească un anumit factor de multiplicare faţă de pensia minimă, tocmai pentru a nu abuza legat de acest lucru prin diferitele acte normative speciale care au dus la dereglementări. Cumulul dintre pensia sau indemnizaţiile speciale împreună cu pilonul I, adică pensia contributivă, în cumul să nu depăşească o anumită valoare. Propunerea noastră a fost undeva de 10-12 ori faţă de pensia medie, ceea ce în 2021 ar însemna grosso modo undeva până la 20.000 de lei”, a mai precizat Bogdan Hossu.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul eskape.ro

loading...