Elena Udrea şi Alina Bica au fost ridicate de pe stradă, de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica

Ceea ce nu mai credea nimeni, iată că s-a întâmplat. Se pare că autorităţile au lăsat-o pe Elena Udrea să nască în linişte, iar acum i-a venit şi rândul să-şi pună în ordine, socotelile cu Justiţia din România.

Astfel, Elena Udrea şi Alina Bica, fosta şefă DIICOT, au fost reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica, anunţă instituţia, potrivit News.ro. Cele două femei au fost ridicate de pe stradă.

Elena Udrea, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu, a fost reţinută pe stradă, la ora locală 10:00, iar Bica, acuzată de luare de mită şi corupţie, a fost reţinută tot pe stradă, patru ore mai târziu, conform Organismului de Investigaţii Judiciare din Costa Rica.

Acţiunea a fost realizată în colaborare cu Direcţia de Informaţii şi de Securitate Naţională. Ambele aveau alertă roşie în baza de date Interpol, precizează instituţia. Ele nu pot fi extrădate imediat, dar vor fi prezentate Tribunalului din San Jose, împtriva lor putând fi decise măsuri preventive până când autorităţile pentru migraţie vor decide dacă le vor acorda statut de refugiat, aşa cum au solicitat.

Din primele informaţii obţinute de observator.tv, Cornel Tăbăcaru, un om de afaceri român stabilit în Costa Rica, a declarat Elena Udrea şi Alina Bica au fost încarcerate la închisoarea de femei El Buen Pastor.

loading...

Avocatul Veronel Rădulescu a declarat următoarele: “Elena Udrea va fi dusă în instanţă, care va analiza toate aspectele, inclusiv faptul că are o fetiţă de câteva zile şi faptul că are statutul temporar de azilant. Din punctul meu de vedere, instanţa nu va dispune extrădarea Elenei Udrea, mai ales că fetiţa are cetăţenie costaricană, cu drepturi protejate de autorităţile din Costa Rica, una dintre prevederi fiind că un copil nu trebuie despărţit
de mama lui”

De reţinut că, Elena Udrea are statutul de azilant pe o perioadă de un an şi că unul din drepturi este, în această perioadă, că nu poate fi extrădată, la o eventuală cerere a unui stat.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv