ITALIA – O badantă româncă de 33 de ani, i-a furat bătrânei de care avea grijă, suma de 16500 de euro

Presa din Italia a relatat de curând, un fapt ce nu face plăcere comunităţii româncelor care lucrează ca îngrijitoare în familiile italienilor.

O bătrână din Italia, a denunţat carabinierilor faptul că badanta ei de origine română, îi fură banii de pe cardul bancar. Românca noastră era angajata bătrânei de mai bine de un an de zile şi în tot acest timp, s-a comportat exemplar, iar bătrâna invalidă a ajuns să aibă încredere oarbă în românca noastră, lăsându-i acesteia cardul bancar și codul pin, pentru a face plățile facturilor la locuinţa unde acestea trăiau.

Imediat după ce a trecut perioada contractuală de un an de zile, badanta româncă a rămas angajată în casa bătrânei, dar pentru că nu mai existau acte semnate, românca a început să-i golească cardul de bani, scriu cei de la ro.internazionale.il24.it

Românca a fost arestată în urmă cu două zile după ce a scos bani din bancomat. Scenariul furturilor de acest gen este tot același: cu scuza de a se oferi să o ajute cu plățile facturilor, bătrâna îi dădea cardul bancar și codul pin. În afară de facturile plătite, românca mai scoatea o altă sumă de bani, pentru ea.

Românca a fost angajată anul trecut în luna octombrie, după o perioadă de probă. Câștigând încrederea bătrânei, cele două femei au rămas în contact și după scăderea contractului de muncă în februarie 2018.

loading...

În tot acest timp badanta a profitat de încrederea bietei bătrâne.

Când carabinierii din cartierul Santa Viola din Bologna au blocat-o pe româncă în timp ce se îndepărta de la un bancomat, în ruscasul ei au fost găsiți 1500 de euro.

Banii pe care românca ia furat de la bătrână din octombrie 2017 și până în momentul arestării ei se ridica la suma de 16500 de euro.

Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul ro.internazionale.il24.it