Veste REA pentru pensionari! BANII vor veni numai pe CARD – Guvernul RUPE contractul cu Poşta Română

Începând cu 1 ianuarie 2019, pensiile vor fi virate numai pe card, astfel pensionarii vor trebui să meargă la bancă pentru a-și scoate pensia. Greul abia atunci va începe, deoarece sunt oameni în vârstă care au diverse probleme de sănătate şi nu pot merge să-şi facă actele necesare transferului de bani şi implicit, ridicarea banilor de la ATM-urile băncilor.

Se poate spune că şi pentru Poșta Română este un mare ghinion, pentru că aceasta va pierde 600 de milioane de lei pe an care se foloseau exclusiv pentru expedierea pensiilor, scriu cei de la stirimondene.fanatik.ro

Ministrul de finanțe a precizat că suma de 600 de milioane de lei care au fost până acum cheltuiți pentru expedierea pensiilor vor merge către administrațiile locale pentru investiții. Potrivit informațiilor aduse de Casa Națională de Pensii, în România există un număr de aproape 5 milioane de beneficiari de pensie, din care doar 1,7 milioane au suma lunară încasată pe card.

Ne întrebăm cine va avea cu adevărat de câştigat? Câștigul vine pentru bancheri, potrivit Ministerul Finanțelor. „Mă gândesc că băncile vor avea cel mai mult de câştigat. Probabil că băncile vor amplasa bancomate în anumite localităţi rurale. Unele bănci au deschise deja sucursale. CEC-ul avea filiale cam în fiecare comună“, a mai spus Mircea Kivu, sociolog.

Ce se va întâmpla cu pensionarii care locuiesc la ţară?

loading...

Din păcate, Poșta Română nu este singura care va avea de suferit. Pentru oamenii în vârstă din mediul rural va fi foarte dificil, din cauza faptului că mulți nu au un cont bancar. „Sunt destul de puţini pensionari care primesc pensia pe card, inclusiv la oraş. Va fi foarte greu, mai ales pentru pensionarii de la ţară cu un nivel mai redus de educaţie să se descurce cu sistemul bancar. Problema asta s-a pus şi atunci când s-a trecut la plata salariilor pe card.

Dar atunci trecerea s-a făcut destul de uşor, oamenii au reuşit să se adapteze. Era vorba însă de o populaţie de alte vârste şi numai din mediul rural. O altă problemă e cum o să se facă trecerea de la poştaş la card. Ar trebui să există o anumită perioadă de tranziţie, astfel încât pensionarii să poată să-şi deschidă conturi. Băncile vor veni în întâmpinarea pensionarilor“, a declarat pentru Adevărul socilogul Mircea Kivu. Sursă FOTO.