… şi NEMŢII dau ŢEPE! Zeci de muncitori ROMÂNI, angajaţi pe un şantier din Ulm, au fost lăsaţi pe drumuri şi fără salarii

Funcționarii vamali din zonă au fost anunţaţi că la șantierul Sedelhöfe din Ulm sunt în jur de 40 de muncitori, în majoritate români, care s-au trezit fără loc de muncă, fără salarii și chiar și fără un loc în care să doarmă. Aceştia au efectuat un control amănunţit la firma respectivă şi au constatat că totul este adevărat, scriu cei de la ziarulromanesc.de

Situaţia muncitorilor persistă de mai bine de şase săptămâni, deoarece aceştia nu au fost plătiţi, iar acum lucrătorii și-au încetat activitatea ca semn de protest faţă de firma angajatoare.

Situaţia este destul de serioasă, acest lucru datorându-se faptului că firma Koha din Berlin, care a subcontractat lucrările firmei Cardoso, angajatoarea muncitorilor, a anunțat că reziliază contractul cu aceasta din urmă.

„Au existat întârzieri și probleme de calitate”, a declarat Volker Hein, care este manager de proiect al Koha pe șantierul Sedelhöfe. Astfel, patronul firmei Cardoso, și aceasta din Berlin, și-a anunțat angajații că a fost anulat contractul, apoi a dispărut fără urmă. Nici la sediul firmei nu răspunde nimeni.

Un purtăror de cuvânt al inspectorilor vamali (Zoll) a declarat că ”se verifică dacă au fost respectate condițiile impuse de legislația germană privind salariul minim și plata asigurărilor sociale”.

loading...

Întrebat despre cum erau plătiţi, unul dintre muncitori a spus că plata era de 12 euro pe oră, mai mult decât salariul minim, dar că plățile nu au fost făcute la timp. Timp de șase săptămâni el și colegii lui nu au primit nici un ban. ”Am de primit 3.200 de euro”, a spus într-o germană stricată un român de 42 de ani.

Grav este şi faptul că muncitorii au rămas acum pe drumuri, deoarece, Cardoso nu a mai plătit de două luni chiria pentru locuințele închiriate.

Potrivit managerului de proiect de la Koha, valoarea lucrărilor se ridică la circa 3,8 milioane de euro. El a adăugat că a plătit firma Cardoso la fiecare două săptămâni și că a trebuit să renunțe la aceasta din cauza lucrărilor prost executate și a întârzierilor.

Koha le va plăti tuturor muncitorilor o parte din salarii din propriul buzunar. Astfel, românii se vor putea întoarce acasă, fără un loc de muncă și fără a fi plătiți integral pentru munca prestată, scrie swp.de.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante depsre comunitatea românilor din Germania, pe portalul ziarulromanesc.de