Un român de 24 de ani, a fost reținut în Marea Britanie pentru sclavie modernă

În urma unor controale inopinate, efectuate pe 4 octombrie la spălătoriile auto din Barnsley, polițiștii britanici au reținut un român, pe care l-au eliberat ulterior sub condiția controlului judiciar, acesta fiind bănuit de sclavie modernă, scriu cei de la regatulunit.com

Controalele făcute de către poliţişti, au scos la iveala faptul că doi conaționali de-ai noştri, aveau arsuri pe mâini şi erau destul de speriaţi de situaţia creată.

Victimele aveau răni pe mâini „pentru că nu au purtat echipamentul necesar de protecție când curățau vehiculele”, iar buletinele și telefoanele lor au fost luate de bărbații suspectați de sclavie modernă.

Românul arestat are vârsta de 24 de ani și acum răspunde întrebărilor oamenilor legii, fiind reținut inițial, apoi eliberat sub control judiciar.

În același caz a mai fost reținut și un albanez în vârstă de 30 de ani, arată BBC.

Autoritatea pentru protecția muncii din Marea Britanie susține că a demarat o anchetă pentru a determina dacă mai există și alte victime.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Anglia, pe portalul regatulunit.com

loading...