MISTER! Există în România o localitate unde NIMENI NU DIVORŢEAZĂ NICIODATĂ, de ce?

Într-o societate în viteză, unde orice minut contează, unde oamenii aleargă să facă bani, familiile sunt puse în mare parte pe locul doi în ierarhia priorităţilor. Datorită acestor motive, ultimii ani au demonstrat faptul că numărul divorțurilor a crescut considerabil la noi în ţară, scriu cei de la ziarulonline.com

Cu toate acestea, există un loc la noi în România, unde oamenii nu divorțează. Acest loc este comuna Biertan din Sibiu.

Află care este explicația din spatele acestui mister!

Legenda spune că în Biertan un singur cuplu a divorțat în ultimii 300 de ani. Fascinați de această poveste incredibilă, jurnaliștii de la BBC au venit la Biertan să afle ce se întâmplă în această localitate.

“În mijlocul comunei există o biserică fortificată. În această biserică, într-unul dintre cele șapte turnuri ale ei, se găsește o camera micuță, de dimensiunea unei cămări, în care toate cuplurile care aveau probleme în căsnicie veneau să și le rezolve, în trecut. Oamenii erau închiși acolo timp de șase săptămâni, de către preotul localității, și în toată această perioadă trebuiau să găsească o soluție pentru a-și salva căsnicia”, a scris BBC.

loading...

„Dacă doi soți s-au certat și nu s-a putut rezolva problema, ei amândoi au fost închiși aici, împreună, într-un spațiu unde trebuia să-și împartă tot ce există, că toate lucrurile există doar o dată. Și trebuiau să intre în vorbă. Ei aveau un singur pat, o singură masă, un singur scaun, o singură farfurie și o singură lingură și o singură furculiță”, a declarat Ulf Ziegler, preotul actual al comunei Biertan, pentru DIGI24.

“Mulțumită acestei încăperi, în ultimii 300 de ani în Biertan nu a avut loc decât un divorț”, a completat preotul, în interviul acordat celor de la BBC.

Sursă FOTO! Citiţi mai multe informatii interesante pe portalul ziarulonline.com