Asociaţia MicNews revine în viaţa socială, după un impas major depăşit prin multă voinţă

Sfârşitul lunii august 2018, aducea o veste tristă pentru Asociaţia MicNews din Bucureşti. După şapte ani de la înfiinţare, membrii asociaţiei aşteptau cu părere de rău ca aceasta să primească verdictul de la Judecătorie şi să dispară din viaţa socială a celor care aveau mare nevoie de ajutor.

În acel moment, Preşedintele Mihai Căldăraru era un om distrus din toate punctele de vedere, deoarece era martorul „dispariţiei” motivului de a ajuta oamenii aflaţi la nevoie.

În toată această perioadă, stirideactualitate.ro a păstrat legătura telefonic cu Mihai Căldăraru şi din clipă în clipă se aştepta dizolvarea asociației de către arganele abilitate.

Ziua de vineri (19.10.2018) a fost un moment important pentru Mihai Căldăraru, acesta aflând că „judecatoriilor Sectorului 4, au respins demisia mea și deasemenea dizolvarea asociației pe motiv că ne-am ocupat întocmai de susținerea protecției sociale, persoanelor cu handicap şi familiilor defavorizate din mediul rural”.

În acel moment, „Omul care aduce bucurii oamenilor și copiilor defavorizați” avea puterea să se întoarcă la muncă şi să înceapă proiecte noi în domeniul ajutorării celor defavorizaţi.

A urmat o şedinţă fulger, în urma căreia s-a decis componenţa conducerii Asociaţiei MicNews: Președinte Mihai Căldăraru, Vicepreședinte Voicu Maria, Secretar General Gheorghe Voicu, Membru: Marcu Viorel Andrei

Cine este cu adevărat Mihai Căldăraru şi de ce este pregătit mereu să-şi ajute semenii?

„Mihai Căldăraru este un om care a trecut prin multe greutăți timp de optsprezece ani. A trăit prin instituțiile statului, a fost agresat fizic, psihic şi sexual de cei mai mari din Centrul de plasament preșcolar nr 6, din Capitală”.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale, l-au încurajat pe tânărul Mihai să-și îndeplinească visul, acela de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe asemenea lui. Însă ceea ce impresionează cel mai mult este faptul că Mihai Căldăraru și-a depășit atât condiția de orfan.

Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu și le permite, îl dau înapoi cu mulți pași atunci când îşi dorea un loc de muncă. Lipsit de dragostea maternă și înconjurat de străini, Mihăiță a luptat zilnic cu propriul destin.

Știe că, din pricina bolii de care suferă, anagajatorii evită să-i ofere un loc de muncă. Mihai nu a stat niciodată din momentul în care a fost nevoit să părăsească centrul de plasament, la vârsta de 18 ani.

Absolvent al Școlii de Arte şi Meserii, Facultatea de Jurnalism, Școlii Populare de Artă și al unui curs de inspector de resurse umane, tânărul s-a angajat la o croitorie dintr-un cartier bucureștean.

Din păcate, aici nu a putut sta foarte mult timp, deoarece a făcut o criză de epilepsie în timpul serviciului și a fost dat afară fără pic de remușcare.

Cu un suflet sensibil și un destin nefericit, copilul, devenit bărbat în toată firea (ce-i drept, foarte mic de statură, cu o privire usor rătăcită, dorind să facă totul deodată), s-a ambiționat într-atât încât, în anul 2012, a pus bazele publicației MicNews.

“Am lucrat la o croitorie, dar am fost dat afară din cauza faptului că sunt epileptic. Am lucrat și ca voluntar în cadrul unui ONG (n.r. Asociația Europeană pentru Protecția Omului și Protecția copilului), dar nici acolo nu am stat prea mult timp, din același motiv.

Acum, tot ce vreau este să continui proiectul Mic News și noul ziar ce va aparea din luna ianuarie 2019, “Glasul Orfanului”, ce are menirea să aducă toate cazurile copiilor abandonați și chinuiți”, spune Mihai, citindu-i-se pe față dorința arzătoare.

Pentru că a început această meserie, de jurnalist, în cadrul propriei publicații, Mihai Căldăraru dorește să fie licențiat și să învețe tot mai mult despre tainele acestei meserii. Astfel, Universitatea Hyperion a venit în sprijinul lui, oferindu-i un loc de student în cadrul facultății, pentru specializarea Jurnalism.

În urma ultimei discuţii telefonice avute cu Preşedintele Asociaţiei MicNews, Mihai Căldăraru, acesta a declarat că a început cu dreptul activitatea şi se aşteaptă ca în viitorul apropiat să poata ajuta un grup de câteva persoane care se deplasează folosind fotoliul rulant (căruciorul).

Stirideactualitate.ro îi doreşte putere de muncă şi la cât mai multe realizări pe viitor!