AUSTERITATE în 2019! Guvernul vrea să ÎNGHEŢE SALARIILE românilor, la nivelul din Decembrie 2018.

Debandada din Guvern şi promisiunile de majorare a salariilor pentru anul 2019 şi până în 2022, se pare că nu se pot realiza. Coaliția de guvernare a trimis un document Comisei Europene prin care promite îngheţarea salariilor românilor în anul 2019, scriu cei de la eskape.ro

Într-un document trimis Comisiei Europene PSD +ALDE promit îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în 2019 la nivelul din Decembrie 2018. “PSD +ALDE NU MAI APLICĂ LEGEA SALARIZĂRII UNITARE (astfel recunosc falimentul programului de guvernare)!”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, pe Facebook, postarea fiind însoţită de un extras din documentul trimis către CE.

În fragmentul de document prezentat de senatorul liberal se menţionează că Guvernul României ia aceste măsuri „pentru a asigura un deficit pe cash de 2,58% din PIB în 2019 şi, implicit, pentru a corecta abaterea de la medium-term objective (prin reducerea soldului structural de la 3,17% din PIB în 2018 la 2,71% din PIB în 2019)”.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că este o variantă de lucru îngheţarea salariilor din 2019, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

“Iar “s-a blocat guvernul”, iar “nu mai sunt bani de pensii şi salarii”, iar “nu se aplică legea salarizării”. Asta aud de la opoziţie din două în două luni. Şi iar răspundem: aşa cum nu ne-am blocat până acum şi cum am găsit fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor, aşa se va întâmpla şi anul viitor. Legea salarizării se va aplică aşa cum a fost ea adoptată de parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu şi anume să se aplice direct grilă din 2022 în 2020, aşa cum au solicitat, în mod repetat, mai multe federaţii sindicale. Considerăm însă că legea trebuie aplicată aşa cum a fost adoptată de parlament şi cum este în vigoare, cu aplicare etapizată până în 2022 şi creştere anuală cu 25 la sută din diferenţa până la grilă din 2022”, a scris pe Facebook ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul eskape.ro