ITALIA – Două românce au fost accidentate pe trecerea de pietoni. Una este în comă la spital, iar cealaltă are traumă craniană și mai multe contuzii.

În data de 23 octombrie 2018, în jurul orei 11, în localitatea italiană Monfalcone, provincia Gorizia, două femei românce au fost accidentate grav în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni.

Conform celor de la rotalianul.com citând ediţia locală Diario di Gorizia, conaționalele noastre se aflau pe viale Oscar Cosulich din localitate, în dreptul sediului Crucii Roșii și se pregăteau să traverseze strada regulamentar, pe trecerea de pietoni, când un automobil Volkswagen Touran le-a lovit din plin. La volanul mașinii se afla un pensionar italian, mai scrie sursa citată.

Imediat, la locul accidentului au sosit două ambulanțe, medicii constatând faptul că starea celor două femei românce este una foarte gravă de la prima vedere. Una dintre femeile accidentate ( D.P. în vârstă de 47 de ani ), a fost transportată cu ambulanța la spitalul Cattinara din Trieste, aceasta suferind o traumă craniană și fracturi la picioare și se află în comă la această oră, în timp ce cealaltă femeie, M.P., în vârstă de 45 de ani, a fost transportată la spitalul Santa Maria della Misericordia din Udine, și ea cu o traumă craniană și mai multe contuzii.

„Eram acolo!… Era o furgonetă parcată înaintea trecerii de pietoni, șoferul care le-a lovit se afla pe cea de-a treia bandă, depășise o mașină în dreapta sa (asta la o sută de metri înainte de trecere). Probabil doamnele au început să traverseze când el era încă departe, furgoneta parcată cred că bloca vizibilitatea pentru câțiva metri. Ele, între timp, se aflau deja în mijlocul străzii, când (n.r. – șoferul care le-a accidentat) a depășit, accelerând
și din starea parbrizului (distrus) nu-mi dau seama ce viteză avea dar cred că depășise limita. Nu am văzut impactul fiindcă mă aflam la stop, în fața sălii de sport și furgoneta parcată îmi bloca vizibilitatea, dar am auzit bufnitura. Respirau foarte greu, în stare de inconștiență… Sper să fie bine amândouă!”, declară o personă care a asistat la întreaga scenă.

În urma accidentului, carabinierii și poliția locală, investighează modul cum s-a produs acesta, pentru a atribui eventuale responsabilități șoferului mașinii Volkswagen.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul rotalianul.com