Un român de 64 de ani din Anglia a fost arestat pentru că le fura banii și bunurile pensionarilor englezi

Românul arestat în Anglia pentru furt de la pensionari se numeşte Titus Jalea şi are vârsta de 64 de ani. Acesta păcălea pensionarii din Blackburn cărora le fura banii și bunurile, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând Lancashire Telegraph.

Titus Jalea se murdărea cu ketchup pentru a părea rănit și, atunci când oamenii săreau să îl ajute, le fura cardurile bancare.

Astfel, Jalea a furat 500 de lire sterline de la o bătrână de 89 de ani și 100 de lire sterline de la o pensionară de 92 de ani, în timp ce acestea erau la cumpărături.

Conform datelor furnizate de poliţişti, în lunile mai și iunie ale acestui an, sexagenarul român a jefuit nu mai puțin de opt pensionari din Accrington, pe care i-a urmărit la bănci de unde scoteau bani.

Jalea a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare după ce a pledat vinovat pentru șapte furturi și o tentativă de furt, de Curtea Coroanei din Preston.

loading...

Judecătorul Heather Lloyd a spus: „Sunteți și ați fost întotdeauna un om foarte necinstit”.

Românul nostru a mai fost prins şi pe data de 6 iunie în timp ce fura dintr-o cafenea din Blackburn, atunci fiind eliberat pe cauțiune. La câteva ore, fura din nou la un festival de mâncare din Accrington.

Două surori care se aflau la eveniment au descoperit că le lipsesc banii cu care plecaseră de acasă, iar un bărbat s-a hotărât să îl prindă pe român.

S-a dus la el și l-a rugat să îl lase să îi facă o fotografie. Acesta a acceptat și astfel imaginea sa a ajuns la poliție, care l-a prins din nou.

Jalea a plâns în boxa acuzaților și a spus că doi dintre copii lui au murit într-un accident de mașină în România și avea nevoie de bani pentru a se întoarce acasă.

„V-ați întors numai în Regatul Unit în februarie și în câteva luni ați comis aceste opt infracțiuni. Aceste opt infracțiuni au fost planificate și deliberate. Vizați bărbați și femei în vârstă”, a spus judecătorul.

Acesta a spus că înțelege că Jalea a trecut printr-o tragedie personală dureroasă și a dispus demararea procedurilor de deportare în România, unde își va executa sentința.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Regatul Unit, pe portalul ziarulromanesc.net