VIDEO – Doi copilaşi gemeni, de nici 2 ani, au fost filmaţi cum dorm în frig, într-o staţie de autobuz, înveliţi doar cu o păturică

Zilele trecute, un ploieştean revoltat a postat pe contul de Facebook, un filmuleţ în care se observă doi copii gemeni de 1 an şi jumătate, cum dorm sub cerul liber, într-o staţie de autobuz. Micuţii împreună cu părinţii lor, stau pe străzi pentru că nu au o locuință, scriu cei de la observator.tv

“Uitaţi copii amărâţi! Nu au unde să doarmă…Doarme în căruţ, pe străzi. Uitaţi, doi copilaşi mici, gemeni, de 1 an şi jumătate. Nu le oferă statul nimic. O căsuţă să doarmă, absolut nimic. Sunt vai de capul lor. Statul nu ştie decât să fure. Îşi bate joc de copiii ăştia”, se aude bărbatul care înregistrează scena.

În urma apariţiei filmului, gemenii şi mama lor au fost duşi într-un centru maternal

Astfel, în jurul orei 23.00, poliţiştii locali din Ploieşti au sesizat DGASPC Prahova, cu privire la faptul că o familie, împreună cu cei doi copii gemeni de 1 an şi jumatate, stau în frig, iar micuţii dorm în cărucioare, înveliţi doar cu o păturică.

Părinţii gemenilor au povestit că veniseră în oraş să preia o rudă aflată în spital şi că nu mai aveau bani de transport. Ar fi vrut să ajungă în localitatea Ceptura, la alte rude.

loading...

La faţa locului s-au prezentat reprezentanţii de la Protecţia Copilului, care au dispus trimiterea lor într-un centru maternal în regim de urgenţă.

În acest moment, cei de la DGASPC Prahova, fac verificări, pentru a stabili unde vor ajunge gemenii. Micuţii ar putea să fie daţi în grija rudelor, sau să rămână într-un centru specializat.

Sursă VIDEO: ziarulincomod.ro Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv