Multe fete de liceu din România acceptă să plece în străinătate, fără să le pese de ceea ce vor lucra acolo …

O situaţie destul de alarmantă a fost demonstrată cu uşurinţă de către cei de la Observator Antena 1. În doar două minute, un bărbat din Giurgiu a reuşit să negocieze vânzarea a trei femei pentru exploatare sexuală, în mijlocul străzii.

Reporterii au vrut să vadă cât de uşor are loc traficarea unei fiinţe vii în România. Rezultatul a fost unul incredibil.

Iată dialogul dintre reporter și un bărbat din Giurgiu. Acesta spune cu nonșalanță că a mai dus fete în alte țări, ba chiar se oferă să îi aducă vreo 3,4.

Rep: Caut niște fete pentru locuri de muncă în străinătate, știți pe cineva?

Interlocutor: Depinde pentru ce meserii. Sunt câteva plecate, majoritatea să practice prostituția. Îți spun eu că știu, că am fost plecat cu ele în Spania, Italia, Germania, Franța. Eu le-am dus la produs în Germania, ca să te fac să înțelegi.

loading...

R: Ai înțeles despre ce e vorba, da?

I: Știu, știu. Am și ca damă de companie două, în Grecia. Mai sunt 3,4 fete frumoase.

Rep: 3, 4 fete frumoase?

I: Ți-e rușine ție ca femeie să stai de vorbă cu ele.

R: Și cât câștigau?

I: Unele câștigau mult.

R: Mai mult decât atât? (2.000 de euro pe lună)

I: Unele făceau banii ăștia în două săptămâni. Joi sau vineri, dacă vrei, ne întâlnim cu câteva fete.

R: Joi sau vineri. Câți ani au?

I: 28, 32, 24 da nu le dai. Zici că au 18 ani.

Tinerele sunt foarte credule, iar în fața unui liceu din Teleorman, acestea se lasă fotografíate și își dau datele personale fără prea multe detalii.

Inedit este faptul că, unii profesori se oferă să ditribuie pliante. „Numai fete vreți sau și băieți?”, întreabă unul dintre ei. „Numai fete, un prea este cerere pentru băieți”.

Statisticile ne arată un lucru îngrijorător, iar anual, sute de tinere ajung marfă pentru proxeneţi din străinătate, păcălite cu oferte de muncă tentante. Metoda loverboy este cea mai uşoară formă de a interecţiona cu fetele, iar membrii reţelelor le oferă fetelor afecţiunea de care nu au avut parte şi le fac să viseze la o viaţă mai bună. Nu durează mult şi ajung să recurgă la şantaj şi constrângeri fizice pentru a face cum doresc ei.

În România, numai în prima jumătate a anului 2018, au fost identificate 260 de victime ale traficului de persoane. Cele mai multe, fete cu vârste între 14 şi 24 de ani. Au fost recrutate în mod direct, apoi exploatate sexual la ele în ţară ori în Anglia, Germania, Spania sau Italia.

„Traficanţii intră în cercul apropiat al acestora, se împrietenesc cu ele, le învaţă dorinţele, visurile, aşteaptă să apară o ceartă cu părinţii, o supărare ”, a declarant Ciprian Ghiţuleasa – purtător de cuvânt ANITP.

Recent, o tânără româncă a fost salvată la timp, dup ce a sunat la agenţia împotriva traficului de persoane când şi-a dat seama, în autocarul ce mergea spre Marea Britanie, că urmează să fie traficată.

Urmăriţi AICI, reportajul realizat de către reporterii de la Observator.

Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv