Un autocar cu 72 de români care se întorceau din Spania s-a răsturnat în localitatea Tătărăști din judeţul Hunedoara. Un mort și 32 de răniți

Un accident deosebit de grav s-a întâmplat în zorii zilei de 29 octombrie, când un autocar care se întorcea din Spania cu 72 de pasageri români la bord, s-a răsturnat în afara părţii carosabile într-o curbă la stânga, deoarece şoferul autocarului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum umed, scriu cei de la rotalianul.com

Accidentul s-a produs pe DN 7, între localităţile Tătărăşti şi Gothatea, în judeţul Hunedoara şi s-a fost soldat cu 32 de persoane rănite şi decesul unei femei în vârstă de 52 de ani.

Călătorii erau muncitori care se întorceau din Spania. Destinaţia finală a călătorilor era Râmnicu Vâlcea, dar pe drum erau stabilite mai multe puncte de debarcare.

Deoarece mai multe persoane ar fi rănite în accident, la nivelul județului Hunedoara a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fata locului, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pe rețeaua de socializare Facebook.

Conform informaţiilor furnizate de autorităţi, cei doi șoferi nu au avut de suferit în urma incidentului. Cele 32 de persoane rănite sunt în stare stabilă, evaluarea lor fiind efectuată de medicii de la unităţile de primiri urgenţe unde victimele au fost aduse cu ambulanţele.

loading...

„Majoritatea pacienţilor prezintă traumatisme craniene, toracice şi de membre. Cu toţii sunt conştienţi. Evaluarea victimelor se face în unităţile de primiri urgenţe”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu, citat de Agerpres.

Poliţiştii vor verifica diagrama autocarului pentru a stabili timpii de conducere ai şoferilor, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

În ajutorul persoanelor rănite, la locul accidentului au intervenit zece ambulanţe SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială pentru descarcerare şi două autospeciale pentru stingerea incendiilor. De asemenea, pentru evaluarea stării în care aflau persoanele din autocar, la locul intervenţiei a fost amplasat un punct medical avansat.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din Italia, pe portalul rotalianul.com