În Spitalului Judeţean Timişoara, pacienţii stau internaţi pe holuri. Sutele de milioane băgate în salariile doctorilor NU a rezolvat problemele din SPITALE!

O situaţie critică şi oarecum alarmantă se regăseşte în Spitalului Judeţean Timişoara, acolo unde pacienţii sunt “găzduiţi” pe holurile insituţiei. Se poate spune că acestea sunt condiţiile din spitalele româneşti, ascunse şi neglijate de politicieni!

Dar culmea, în tot acest timp, politicenii noştri le plâng de milă puşcăriaşilor care stau înghesuiţi, vor pensii speciale, etc…. uitând că în spitalele din România, ţara pe care o conduc, oamenii mor cu zile. Au acordat despăgubiri de mii de euro pentru deţinuţi, dar pentru victimele nepăsării din spitale, nu au facut nimic!

Oare când vor înţelege politicienii, că doar majorarea salariilor, nu aduce schimbarea benefică pentru dezastrul din sistemul medical românesc…

Jurnalistul Mihai Căldăraru, s-a aflat de curând pe holurile pline de pacienţi bolnavi din Spitalului Judeţean Timişoara, la etajul 2, secţia internări. A stat de vorbă cu noul manager al spitalului şi a aflat că săptamâna viitoare, va avea o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pentru a discuta pe tema lipsei de personal, dar şi alte probleme de interes major.

Cea mai gravă situaţie se regăseşte la Maternitatea Bega din cadrul Spitalului Judeţean, care funcţionează de aproape patru ani cu jumătate din numărul necesar de asistente.

loading...

Marius Craina este conferenţiar al catedrei de Obstetrica-Ginecologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor-Babes” din Timişoara. A mai fost la conducerea Spitalului Judeţean în perioada 2007-2009, pe funcţia de director medical.

Marius Craina a ţinut să precizeze faptul că, nu va renunţa la activitatea sa medicală în perioada în care va ocupa postul de manager.

Autor articol: Mihai Căldăraru