Italia: O „badantă” a primit 13 ani de închisoare, pentru că a sufocat bătrâna pe care o îngrijea, punându-i o pungă pe cap

Fapte mai puţin ortodoxe se întâmplă oriunde în lume. În localitatea Monterotondo din imediata vecinătate a Romei, locuia de mai mult timp o femeie poloneză în vârstă de 44 de ani, bănuită că în anul 2015 ar fi omorât bătrâna la care era angajată ca badanta.

În ziua de 3 noiembrie 2018, după 3 ani de judecată, aceasta a fost ridicată de acasă de către poliţişti, fiind arestată pentru uciderea unei bătrâne în vârstă de 86 de ani.

Conform celor de la rotalianul.com citând ediţia locală Leggo, badanta poloneză se pare că avea o relaţie sentimentală cu fiul bătrânei, aceasta nefiind de acord cu ceea ce făcea fiul ei.

Astfel, badanta s-a decis să o omoare pe bătrâna cu dizabilități în vârstă de 86 ani, punându-i acesteai o pungă pe cap, sufocând-o.

Fapta s-a petrecut în anul 2013, la Cersosimo, provincia Potenza din Basilicata, unde îngrijitoarea poloneză lucra pentru Angela Valicente, o bătrână cu dizabilități în vârstă de 86 ani. Arestată inițial în anul 2015, îngrijitoarea a fost lăsată la arest domiciliar până în dimineața zilei de sâmbătă, 3 noiembrie, când, în urma sentinței definitive, a fost dusă la închisoare.

În conformitate cu constatările făcute de investigatori, femeia poloneză la momentul respectiv a început o relație sentimentală cu fiul bătrânei asistate, relație care nu era tocmai pe placul pensionarei care și-a exprimat în mod repetat dezacordul în ce privea legătura între fiul său și badantă. Femeia poloneză, în complicitate cu un conațional de-al său, a pus capăt zilelor bătrânei folosind o pungă de plastic pe care i-a pus-o pe cap, sufocând-o.

Tribunalul din Lagonegro (Potenza) a condamnat-o pe îngrijitoarea poloneză pentru fapta sa la 13 ani, 7 luni și 9 zile de închisoare. Femeia a fost dusă la închisoarea Rebibbia din Roma, unde a fost pusă la dispoziția autorității judiciare.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul rotalianul.com

loading...