O femeie din Bârlad riscă puşcărie pe viaţă, pentru că a dus un tânăr cu handicap la cerşit, în Marea Britanie

În anul 2015, Marea Britanie a elaborat şi aprobat legea „sclaviei moderne”, unde s-a stabilit că pedeapsa este închisoarea pe viaţă.

De curând, judecătorii ieșeni au trimis în Marea Britanie o femeie de etnie romă, originară din Bârlad, acuzată de trafic de carne vie.

În acest nou context, Diamanta Brătianu poate fi una dintre primele persoane condamnate potrivit acestei legi intrate în vigoare în 2015 în Marea Britanie, care pedepsește cu închisoare pe viață, traficanții de persoane.

Potrivit celor de la ziarulromanesc.net care citează Ziarul de Iași, Diamanta a fost ridicată de la domiciliul său din Bârlad, în urmă cu câteva zile, după ce pe numele ei a fost emis un mandat de arestare de către autoritățile din Nottingham.

Mai bine spus, femeia este acuzată că, în perioada octombrie 2017 – aprilie 2018, a racolat un tânăr cu handicap, pe care l-a dus în Anglia și l-a fi determinat să cerșească.

loading...

Diamanta Brătianu a recunoscut în faţă autorităţilor că îl cunoaşte pe tânăr, însă a precizat că s-ar fi ocupat de el ca de propriul copil, fără a-l obliga în vreun fel să cerșească.

De altfel, Diamanta Brătianu a locuit alături de cele trei fiice minore de-ale sale la Nottingham, existând suspiciunea că și copilele sale ar fi cerșit pe străzile de acolo. În fața judecătorilor, femeia a fost de acord să meargă în Anglia pentru a fi anchetată.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarulromanesc.net