Situaţie Disperată! Extrem de periculoși, HOŢII de LEMNE nu ezită să lovească pe oricine încearcă să-i oprească. Şi chiar să ucidă!

Conform statisticilor, anual se înmulţesc numărul hoţilor de lemne în apropierea anotimpului rece. Pentru a face faţa situatiei extrem de delicate, pădurarii sunt nevoiţi să intensifice controalele pe drumurile forestiere, pentru depistarea hoţiilor de lemne, scriu cei de la observator.tv

De mai mulţi ani de zile, hoţii de lemn au devenit spaima pădurarilor. Când sunt prinşi la furat, cei care taie ilegal nu ezită să lovească pe oricine încearcă să-i oprească, recurgând fără să ezite şi la fapte mai grave, precum uciderea pădurarului care îi prinde în flagrant.

Datele sunt îngrijorătoare în acest moment. Patru pădurari au fost omorâţi în ultimii ani şi alţi 650 au fost agresaţi. Mulţi au ajuns la spital în stare gravă. Defrişările ilegale din pădurile statului ajung la 8,8 milioane de metri cubi de lemn. Aflaţi într-o situaţie disperată, pădurarii cer ajutor din partea ministerului şi îşi vor înapoi armele de foc, interzise acum prin lege, ca să-şi poată proteja viaţa şi pădurea.

Cu doar trei săptămâni în urmă, de la serviciu, pădurarul Vasile Manea a ajuns internat de urgenţă la spital. Acesta a fost atacat de hoţii de lemn. Într-una din zilele trecute, domnul Manea a prins în flagrant trei căruţe pline cu lemn de salcâm provenind din pădurea Petrichioaia, locaţie de care acesta are grijă singur. Hoţii prinşi în fapt s-au răzbunat şi l-au atacat fără ezitare. Nu e pentru prima dată când fură din pădure, fără să fie pedepsiţi.

În fiecare zi, pe teritoriul României, sunt înregistrate în medie, 34 de furturi de masă lemnoasă, necesară încălzirii locuinţelor.

loading...

Din această cauză, violenţa împotriva lucrătorilor în silvicultură a crescut în ultimii ani, proporţional cu furtul de lemn. Reprezentanţii RomSilva spun că misiunea pădurarilor este imposibilă, mai ales de când le-au fost luate, prin lege, armele letale.

Pentru a pune capăt cazurilor de violenţă, pădurarii cer ajutor pentru a face faţă hoţilor de lemne, extrem de periculoși.

Pe lângă arme care să le asigure protecţia, sindicaliştii cer ministerului apelor şi pădurilor suplimentarea locurilor de muncă şi schimbarea condiţiilor de lucru. Altfel, gardienii pădurilor sunt în pericol să dispară.

În sprijinul pădurarilor pot veni şi cetăţenii, cu ajutorul unei aplicaţii numite Gardienii Pădurii.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv