Cum să strângi 400.000 de dolari din donaţii cu ajutorul unui om al străzii şi a unei poveşti bine ticluite …

O poveste frumoasă, tragică şi bine fabricată, a ajuns să circule pe Internet, pe un site unde se strâng fonduri pentru cei nevoiaşi. Povestea în care apărea un al străzii din Statele Unite, ce purta numele Johnny Bobbitt, fost luptător în război şi actual veteran, a impresionat o țară întreagă, deoarece acesta i-a dat ultimii săi bani unei femei care rămăsese fără benzină la mașină, s-a dovedit a fi o minciună.

Mai bine zis, în luna august, veteranul Johnny Bobbitt a deschis proces împotriva cuplului Kate McClure și Mark D’Amico, susținând că cei doi au profitat de banii pe care i-au strâns în numele său. Imediat, autoritățile americane au deschis o anchetă și au descoperit că toți trei au fost complici în tentativa de a păcăli oamenii, scriu cei de la stirileprotv.ro citând BBC News.

Soţii Kate McClure și Mark D’Amico au pornit o campanie pentru a-l ajuta pe veteranul Johnny Bobbitt, în urma căreia au strâns peste 400.000 de dolari. Cu toate că în mare parte povestea lor era cât se poate de credibilă, anchetatorii au descoperit că întreg scenariul a fost „fabricat”, astfel că cei trei, riscă între cinci și 10 ani de închisoare pentru infracțiunea comisă.

Astfel, procurorul ținutului Burlington, Scott Coffina, a precizat într-o conferință de presă că „povestea care a generat această campanie părea prea bună ca să fie adevărată.” „Din nefericire, așa a fost. Întreaga campanie a fost construită pe o miniciună”, a mai spus el.

Ce au descoperit anchetatorii:

loading...

Întreaga strategie ar fi fost pusă la punct timp de o lună, înainte să fie lansată. Astfel, Kate McClure a anunțat că un om al străzii și-a folosit ultimii 20 de dolari ca să o ajute, când i s-a stricat mașina în noiembrie 2017, astfel că își dorește să-l ajute. Mesajul a fost însoțit de o fotografie în care aceasta apare alături de bărbat, un fost veteran și dependent de droguri.

Un număr de 14.000 de oameni au donat pentru bărbat și în final s-au strâns 400.000 de dolari pentru presupusul om al străzii. Anchetatorii care se ocupau de acest caz dubios, au descoperit însă, că fotografia ar fi fost făcută după ce Kate McClure și Mark D’Amico l-au văzut pe Johnny Bobbitt sub un pod, când se aflau la un cazino din apropiere.

Veteranul Johnny Bobbitt si-a dat seama că soţii Kate McClure și Mark D’Amico au început să trăiască pe picior mare, cumpărându-şi o casa şi plătind cu banii strânşi de pe urma lui, vacanţe de lux şi cazinouri. Acesta s-a supărat şi le-a spus. Ca să-i închidă gura, i-a cumpărat veteranului o camionetă pe care nu l-a lăsat să o parcheze în faţa casei lor, fapt ce l-a supărat foarte tare.

Potrivit anchetatorilor, din întreaga sumă, Bobbitt a primit în jur de 75.000 de dolari, o sumă destul de mică, în comparaţie cu cei 325.000 de dolari care le-au rămas soţilor isteţi.

Conform unor mesaje scrise de cei trei şi descoperite de anchetatori, scopul de a strânge maxim 10.000 de dolari fusese atins, iar din restul au început să cheltuie pentru a duce o viaţă îndestulătoare, mergând până acolo încât banii din donaţii să fie daţi şi pe jocuri de noroc.

Cei trei mai plănuiau să facă cumva, încât să obțină şi mai mulți bani de pe urma acestei povești.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro