ADIO coşciug după MOARTE! Vom fi puși într-un OU din care va creşte un copac.

O idee nouă a fost lansată de o arhitectă italiancă şi ne deschide alte perspective în privinţa morţii şi a modului de „odihă veşnică”. Înmormântarea nu va mai fi făcută într-un sicriu clasic, aruncat în beton şi străjuit de o cruce sau un monument. Conceptul nou va fi un „OU biodegradabil”, în care rudele sau prietenii să ne pună după moarte, cenușa sau oasele, care odată îngropate sub rădăcinile unui copac, să alimenteze seva acestuia, scriu cei de la emigrantul.it Mai mulți copaci = o pădure. O „pădure sacră”.

Ideea eliminării betoanelor costisitoare, urâte, lugubre și care încet-încet vor umple Pământul, este una pe cât de originală, pe atât de naturală și naturistă, menită să ajute natura dar și omul. Ea a fost elaborată de doi designeri italieni, Anna Citelli și Raoul Bretzel, și au numit-o The Capsula Mundi project.

Cum va fi posibil așa ceva? Simplu! Mai întâi, corpul este încapsulat în poziție fetală și îngropat în pământ. Deasupra capsulei se plantează fie o sămânță, fie un puiet gata răsărit și pornit în vegetație.

Persoana care simte că nu mai are mult de trăit şi îi place un anumit arbore, este liber să-şi aleagă specia de copac în care vrea să se transforme. Odată ce anii trec, corpul persoanei decedate se transformă în nutrienți care vor hrăni copăcelul, permițându-i să crească.

În acest mod, cimitirele se vor transforma în păduri sau parcuri, ce vor purta numele de „campo santo” sau câmpul sfânt, iar ideea este deja pusă în practică, în ţări precum USA şi UK.

De reţinut că preţul unei asemenea înmormântări se ridică la suma de 3-4oo $.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul emigrantul.it