O mamă din Focşani primeşte ajutor social din Anglia, deşi nu a locuit niciodată acolo.

O situaţie inedită şi corectă până la urmă, s-a întâmplat în Focşani, când un judecător a decis ca o mamă (profesoară) să primească ajutor social de la statul britanic chiar dacă aceasta nu a locuit niciodată în Marea Britanie şi a divorţat de soţul care lucra în Leeds, scriu cei de la angliamea.ro

Profesoara spune că soţul ei în vârstă de 45 de ani, era angajat ca inspector în domeniul alimentar, atunci când a cerut ajutor social pentru copii săi. Totul se întâmpla în urmă cu 8 ani.

Anii au trecut, bărbatul profesoarei a divorţat de ea şi de atunci nimeni nu ştie dacă acesta mai stă în Marea Britanie. Important este că un judecător român a decis ca fosta soţie să primească în continuare banii, iar autorităţile engleze au confirmat că decizia este corectă şi în concordanţă cu legislaţia UE.

“Divorţul părinţilor nu trebuie să îi afecteze pe cei mici. Ei sunt în continuare parte din familia tatălui care locuieşte în Marea Britanie”, reiese din comunicatul transmis.

Decizia presupune că românca să primească în continuare un ajutor social de 150 de lire sterline pe lună.

loading...

“Am câştigat în instanţă, însă nu ştiu dacă o să primesc toţi banii pe care îi merit. Fostul meu soţ a lucrat în Marea Britanie mai bine de 8 ani, câştigând în jur de 1500 de lire pe lună”, a declarat profesoara.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul angliamea.ro