ANAF VASLUI doreşte impozit pentru banii munciţi în străinătatea: „Îşi bat joc de noi cum vor”

Majoritatea celor avertizaţi în scris de ANAF sunt indignaţi de scrisorile primite acasă, deoarece în ţara unde îşi desfăşoară ei activitatea, toate impozitele sunt plătite la zi. Ce nu ştiu foarte mulţi dintre cei care au fost înştiinţaţi în scris, este faptul că:

“Dacă o persoană lucrează legal în afara tării, unde plăteste totodată impozit pe venitul pe care îl obtine, precum si contributiile sociale, acesta nu va mai plăti si în România, însă va trebui să declare la ANAF că acestea au fost deja plătite, anexând totodată si dovada. Pentru ca oamenii să nu plătească de două ori, România are încheiate cu mai multe state conventii de evitare a dublei impuneri.

Printre aceste tări se numără Italia, Spania, Islanda, Marea-Britanie, Danemarca, Germania, dar si multe alte tări din Europa, Africa, Asia si America”. Lista întreagă a acestor ţări poate fi consultată pe site-ul ANAF-ului, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând vremeanoua.ro.

Privitor la decizia ANAF de a relua “ofensiva pentru a stoarce bani de la românii care muncesc în străinătate, se poate spune sincer că NU există nicio temere în privinţa niciunui impozit impus de statul român, dacă în străinătate, banii au fost câştigaţi în urma unui contract legal încheiat între angajator şi angajat.

Cu toate acestea, un bărbat din judetul Vaslui, care lucrează în Islanda, a primit o informare prin care trebuie să depună Declaratia unică privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice. Indusi în eroare de mesajul publicat alături de fotografia notificării de la ANAF – “Vă bagă impozit că munciti în străinătate” – vasluienii au pornit o adevărată revoltă la adresa institutiei, aruncând în aceasta cu critici, injurii si cuvinte obscene, scrie publicația locală vremeanoua.ro.

loading...

“Nu stiu de unde să mai scoată bani”, “Vor să ne jupoaie de tot”, „Îsi bat joc de noi cum vor”, “Putori penale”, sunt doar câteva dintre reactiile oamenilor furioși, Vasluiul fiind printre județele cu cei mai mulți români plecați la muncă în străinătate.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarulromanesc.net