Anunț îngrijorător de la meteorologi – În România vine un frig năprasnic!

Astăzi, de Moș Nicolae, vremea este rece, geroasã, iar la noapte, gerul va fi mai mare în centrul şi nordul ţãrii. Prognoza meteo anunţă temperaturi chiar şi de minus 16 grade în cursul nopţii. În Bucureşti, ziua, vor fi maximum 3 grade Celsius, scriu cei de la capital.ro

Joi, 6 decembrie, cerul este variabil în cea mai mare parte a ţării, doar în vest şi în sud-vest urmează să apară unele înnorări temporare. Local în Banat, în Crişana şi în nordul Olteniei va ploua slab.

Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a ţării, cel mult slab până la moderat în nordul Moldovei. Maximele termice vor urca la prânz până spre 1-6 grade în Transilvania, Maramureş, Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi -1…4 grade în Moldova.

Vremea în Bucureşti va fi rece, în special în cursul nopţii. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu nebulozitate joasã sau ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat.

La munte vremea de joi se anunţă deosebit de rece, cu cer închis şi temperaturi scăzute. Se preconizează a fi cea mai friguroasă noapte din săptămână, cu temperaturi minime de – 11 grade Celsius. Maximele din timpul zilei nu vor depăşi -1°C.

loading...

Vineri şi în weekend, vremea la munte se mai ameliorează, iar temperaturile mai cresc uşor cu câteva grade. Sunt semnalate lapoviţă şi ninsori în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul capital.ro