ANUNŢ BOMBĂ! “Guvernul s-a răzgândit” – Pensiile românilor vor fi ÎNGHEŢATE până în toamna lui 2019

Mult trâmbiţata creştere de pensii se AMÂNĂ! Anunţul este SEC şi aduce multă amărăciune celor câteva milioane de pensionari ce îşi făcuse calcule despre cum o să treacă peste această iarnă geroasă şi scumpă.

Guvernul amână majorarea punctului de pensie programată pentru 1 ianuarie 2019, urmând ca acesta să crească abia de la 1 septembrie 2019, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă care ar putea fi aprobat vineri în şedinţa de Guvern. Nici indemnizaţia socială pentru pensionari nu va creşte, scriu cei de la adevarul.ro

„Prin derogare (…), începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie se menţine la 1.100 lei şi începând cu 1 septembrie 2019 valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% şi este de 1.265 lei”, se arată în proiect. De asemenea, potrivit acestuia, „începând cu 1 ianuarie 2019, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari (…) se menţine la 640 lei şi începând cu 1 septembrie 2019 se majorează cu 10% şi este de
704 lei”.

“Aşa cum ştiţi, în fiecare an pensiile trebuie indexate cu inflaţia şi jumătate din salariul mediu brut, lunar. Asta înseamnă că pensionarii vor avea o iarnă foarte grea, pentru că toate se scumpesc: medicamente, curent, combustibil şi pensionarii vor fi cei care duc greul în acest an, greul incompetenţei acestei guvernări. De asemenea, cei care lucrează în sistemul bugetar sau sunt plătiţi cu fonduri de la buget vor avea drepturile salariale prevăzute prin legea salarizării, votată anul trecut în Parlament, îngheţate la nivelul anului 2018, adică dreptul lor prevăzut de legea salarizării nu va fi aplicat”, a afirmat Dan Vîlceanu, joi, la Parlament, conform Antena 3.

O altă veste proastă şi de ce nu, o altă promisiune nerespectată este şi faptul că: Salariul minim nu va mai creşte la 2.350 de lei pentru persoanele cu o vechime în muncă de cel puţin 15 ani, aşa cum anunţasera guvernanţii iniţial.

loading...

Concluzia ar fi următoarea: descurcaţi-vă cum puteţi că … “Guvernul s-a răzgândit”.

Sursă FOTO