ULTIMA ORĂ! În luna decembrie, Guvernul a rămas fără BANI pentru plata PENSIILOR şi a cerut de la REZERVA de STAT

O situaţie care se pare că este normală pentru această perioadă a anului. Există un număr mare de pensionari care au ieşit de curând la pensie, iar cheltuielile cu aceştia nu au fost introduse în proiectul de buget de la începutul anului.

Astfel, ministrul Muncii a rămas fără banii necesari plăţii tuturor pensiilor, iar cea mai uşoară modalitate de a găsi aceşti bani, era aceea de suplimentare a fondurilor din rezerva de stat, scriu cei de la stirimondene.fanatik.ro

Noul ministru al Muncii, Marius Budai, declară că este nevoie de bani pentru pensii, cât și pentru comisioanele către Poșta Română. „Am mai propus suplimentarea ordinii de zi cu doua hotarari de guvern privitoare la majorarea fondurilor alocate Ministerului Muncii. Prima in valoare de 42,556 milioane lei si a doua de 670 mii de lei. Prima a fost necesara pentru inchiderea tuturor calculelor cu valoarea pensiilor pe luna decembrie, iar a doua, dupa cum bine stiti, in sedinta trecuta de guvern s-a majorat cuantumul platilor catre Posta Romana cu comisioanele de plata a pensiilor acasa la oameni si am avut nevoie de aceasta suma pentru acoperirea acestei majorari”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budai.

Executivul va lua banii ceruți de către ministrul Muncii din fondul de rezervă al Guvernului. „In ultima sedinta de guvern, am prevazut aceasta situatie, pentru ca nu aveam gata toata situatia calculelor pentru luna decembrie si am socilictat Guvernului posibilitatea ca intr-o sedinta urmatoare de guvern, in masura necesitatilor, sa avem imputernicire si aprobare sa putem din fondul de rezerva al Guvernului sa solicitam acesti bani”, a menționat Marius Budai.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirimondene.fanatik.ro

loading...