O româncă din Caraș-Severin a jefuit o familie de italieni la care lucrase ca badantă

Românca Florentina Munea (fostă Cită), în vârstă de 39 de ani, a fugit în urmă cu un an, folosindu-se de mașina angajatorilor săi, un cuplu de bătrâni din Laconi, Sardinia, după ce a sustras din casă și din conturile curente ale soților, aproape 5.000 de euro, scriu cei de la banatulazi.ro citând newsromania.net

La începutul lunii decembrie 2018, îngrijitoarea a fost arestată în România cu mandatul european de arestare, pus în aplicare din 10.11.2018 și zilele trecute a fost extrădată în Italia unde a fost închisă în Penitenciarul Rebibbia din Roma.

Femeia este din localitatea Bozovici, județul Caraș-Severin, iar acum trebuie să răspundă acuzațiilor de furt calificat și utilizare frauduloasă de carduri de credit.

În luna noiembrie 2017, Florentina Munea devenea angajata lui Antonio Deidda, pensionar în vârstă de 83 de ani din Laconi. Acesta avea nevoie de o badantă care să aibă grija soţiei lui foarte bolnave.

La doar câteva luni de la angajare, pe 2 februarie 2018, îngrijitoarea a dispărut cu mașina Fiat 500 a pensionarului cu care s-a întors în România.

loading...

Bătrânul a cerut imediat intervenția carabinierilor pe care i-a anunțat că i-au dispărut și bani. După anchete complexe, militarii au descoperit că românca a furat din casa bătrânilor 1.700 de euro și a ridicat din contul poștal al acestora, folosind un card furat din locuință, 3.100 de euro.

Într-un interviu din februarie, publicat de Unione Sarda, Deidda a declarat că a suferit o înșelătorie în toată regula, organizată de îngrijitoare.

Bătrânul spune că a descoperit că aceasta a furat bani dintr-o casetă și că a ridicat bani din cont. Când a acuzat-o de aceste furturi, românca i-a spus că are probleme financiare acasă.

Pensionarul italian a încheiat un contract cu românca prin care aceasta se angaja să-i îngrijească soția în schimbul a 28.000 de euro.

După o vreme, după ce a încasat banii, îngrijitoarea i-a cerut mașina spunându-i că trebuie să meargă până într-o localitate apropiată, în schimb s-a întors în România.

Într-o conferință de presă a Carabinierilor ținută marți, 11 decembrie, au fost prezentate detaliile acestui caz, precizându-se și faptul că românca s-a folosit de identități false.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul banatulazi.ro